Rundek & Ekipa: Tko su svi ti ljudi?

‘Tko su svi ti ljudi?’, pitaju se Rundek & Ekipa (Ana Kovačić, Igor Pavlica, Sivio Bočić, Miro Manojlović i Roko Crnić) novim singlom kojim najavljuju izlazak dvostrukog EP-ja ‘Brisani prostor’.

Nakon intimnog i kontemplativnog ‘Unutarnjeg glasa’, koji je objavljen na hrvatskom i engleskom jeziku, Rundek & Ekipa donose novi singl, bržeg i čvršćeg ritma pod nazivom ‘Tko su svi ti ljudi?’! Obje pjesme naći će se na nadolazećem studijskom izdanju ‘Brisani prostor’.

Stihove je napisao Roko Crnić, kompoziciju su postavili Silvio Bočić i Roko Crnić, aranžman je djelo Ekipe, a muzičku produkciju potpisuje Darko Rundek.

O stihovima pjesme Tko su svi ti ljudi, autor Roko Crnić je rekao: ‘Tekst je inspiriran pitanjem ljudskosti i svime što gravitira oko tog pitanja. Nije lako uperiti prst. Perspektiva mijenja sve. Prisutnost. Prisutnost oslobađa i otvara potrebu za buđenjem potencijala ljudskosti u društvu koje luduje – izluđuje.’

Darko Rundek je nadodao: ‘Koja je moja uloga? U kojoj cjelini? Što mi je činiti? Sad! Iz slušanja pjesme unutarnjeg glasa, koji nas zove, izbačeni smo u sudjelovanje u aktualnom trenutku, u vanjskom svijetu koji više nije onaj koji smo mislili da poznajemo. Iz skladišta uloga koje smo navikli igrati, nameću se naši uobičajeni karakteri, ali više ni jedan nije prikladan. Tko su svi ti ljudi koji ne znaju šutjeti?’

Rundek & Ekipa već dvije godine improviziraju, pišu, snimaju i miksaju dvostruki EP ‘Brisani prostor’. Ovo je izdanje proizašlo iz sretnog susreta Darka Rundeka i grupe muzičara okupljene povodom obljetničke turneje Apocalypso NOW 2017. godine, koja je dobila ime Ekipa. Prvo njihovo diskografsko izdanje je album međimurskih pjesama ‘Mura, Mura’ (Menart) s pjevačicom Andrejom Košavić Kurelec i pojačanjem iz Cinkuša.

M. R.


Tagged: , , , , , , , , ,