Rundek & Ekipa: Ima ih (video)

Album ‘Mostovi’ Rundek Cargo Trija nagrađen je 2016. godine Porinom za najbolji album alternativne glazbe, a Gonzov spot za pjesmu ‘Ima ih’ s tog albuma, dobio je Porina za najbolji video broj. Rundek & Ekipa su uvrstili ovu pjesmu u svoju slavljeničku turneju ‘Apocalypso Now’, čija je kulminacija bio prošlogodišnji koncert u zagrebačkom Domu sportova.

Taj je koncert snimljen, a mladi zagrebački snimatelj i redatelj Aron Kovačić bavi se realizacijom snimke kao posebnog izdanja. Iz njegove radionice izašao je live spot ‘Crni dusi’, a sada uoči koncerta Rundeka & Ekipe 23. studenoga u zagrebačkoj Tvornici kulture objavljuje ‘Ima ih’ live.

Tim povodom, Darko Rundek kaže: ‘Aronov je spot više od dobro montirane snimke koncertne izvedbe. Slobodno koristeći vizualne materijale Hrvoslave Brkušić, koji su bili dio spektakla, on nas uzbudljivo uvodi u svijet i smisao pjesme. Nadamo se da ćete u njemu uživati i da će biti dobra priprema za naš predstojeći koncert.’

Sredinom prošlog prosinca Rundek i njegov bend okupljen pod imenom Ekipa, održali su jedan od najboljih domaćih koncerata 2017. napunivši Veliku dvoranu Doma sportova. Bilo je to finale turneje pred 7000 fanova kojom se obilježavala važna obljetnica albuma ‘Apokalipso’, a sada se ovaj mnogočlani bend sprema za pravi postapocalypsični nastup nazvan ‘Zvuk oluje’ u preuređenom klubu u Šubićevoj.

M. R. / Foto: Emir Srkalović


Tagged: , , , , , , , , , , ,