Salsa filarmonica: Ricardo Luque i Zagrebačka filharmonija

Prava ‘fiesta orkestra’, uz puno uzbudljivih harmonija i vrućih latino ritmova, odvijala se u dvorani Lisinski u najnovijem glazbenom spektaklu ‘Off ciklusa’ Zagrebačke filharmonije.

Bila je to salsa na posve drugačiji ‘filharmonijski’ način, koju je vrijedilo i čuti i vidjeti, u režiji omiljenog Latinoamerikanca, inače člana Zagrebačke filharmonije i dugogodišnjeg zaštitnog lica Cubisma, Ricarda Luquea, kao i neodoljive kubanske pjevačice Olvido Ruiz Castellanos, koju smo tako ponovno dočekali u Zagrebu.

Velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao je sjajni maestro Gerardo Estrada Martínez, a Salsa All Stars Band okupio je vrhunske glazbenike, udaraljkaše Lazara Hierrezuela, Hrvoja Rupčića i Sašu Provlekanova, kontrabasista Juricu Štelmu, te kćer jednoga od vodećih glazbenika projekta Buena Vista Social Club, pijanisticu Lazaru Cachao Lopez.

Od brojnih latinoameričkih tema do poznatih pop hitova u salsa ruhu, rasplesana dvorana, popunjena do posljednjeg mjesta, uživala je u večeri koju će još dugo pamtiti.

H. M.


Tagged: , , , , , , , , ,