Samobor: Ulazak u drugi fašnički vikend

Samoborski fašnik ušao je u svoj drugi vikend. Ovaj put uz novitet, natkriveni trg, bez straha od kiše, program na svih pet fašničkih lokacija održan je onako kako je i bilo zamišljeno: red maskiranih gostiju, red glazbe, red dobre zabave.Samoborski fašnik- gosti-MakarskaIz susjedne Slovenije u Samobor su se došli zabaviti karnevalisti iz Dobove uz njihov mariachi sastav La Paloma, a iskoristili su priliku i službeno se kucnuti te nazdraviti sa samoborskim Princom Fašnikom na druženju u gradskoj vijećnici. Valove dobrog raspoloženja Slobodnom fašničkom republikom proširili su i maskirani gosti s juga Hrvatske, iz Makarske i Župe Dubrovačke.

Standardno su se predstavile i pojedinačne i grupne maske, u lovu na mjesta u finalu završnog dana fašnika, u utorak. Za milozvučni dio programa zaduženi su bili F5, tj. bivši Fali 5 te Cherkezi United u Halternativnom dijelu fašnika, kao i županjski rockeri Opća opasnost i Black and White.

Program za subotu, 1. ožujka

Subotnji fašnički program počinje već u 10 sati paradom dječjih maski iz vrtića, zborova i udruga iz cijele Hrvatske. Od 11 sati trči se i tradicionalna fašnička dječja orijentacijska utrka Srakotrk, a fanovi fašničkih sportskih aktivnosti mogu se rekreirati i na klizalištu u bivšoj vojarni, gdje od 14 do 17 sati traju okršaji u Metloboju – hokej s metlama i Kraflingu – boćanju s demižonima. Za najmlađe su pripremljene i predstave za djecu te likovne radionice na Trgu Matice hrvatske od 10 do 12 i 15 do 17 sati.

U subotu se na središnjem gradom trgu od 15 sati predstavljaju maskirani gosti iz slovenskih Senova i Šmarjeških toplica te makedonskog Kičeva, a tu su i hrvatske maškare iz Vrbovca, Lučkog, Drvenika, Slavonskog Broda, Župe Dubrovačke i Brdovca. U 17 sati na pozornicu dolaze GlooHie, za red smijeha zadužena je Marina Orsag, a od 180 Zahod za zapošljavanje KUD-a Oštrc. U Livadićevoj ulici paralelno se održava i Etnocest, odnosno druženje u taborima mjesnih odbora.

U glazbenom dijelu programa subota pripada grupama Kawasaki 3P u 20 sati i U pol 9 kod Sabe u 22 sata na središnjoj pozornici te Neki novi klinci i Status band u fašničkom šatoru.
Ulaz na sve programe je besplatan, parking je također besplatan svugdje, osim na lokaciji kod sajmišta, a za posjetitelje je osigurana i besplatna noćna linija iz Samobora za Zagreb u noći sa subote na nedjelju u 2.30 i u 4 sata. U slučaju kiše, nema problema, Trg je natkriven i svi programi idu prema planu.

Fašnik

Pročitajte još: Natkriva se trg za Samoborski fašnik

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,