Natkriva se trg za Samoborski fašnik

Na 188. Samoborskom fašniku neće biti pokisnulih – natkriva se središnji trg!
Samoborski fašnik-natkrivanje trgaUoči drugog vikenda 188. Samoborskog fašnika stigao je dokaz da Slobodna fašnička republika ima najsposobniju vlast u regiji, a i šire. Po kratkom postupku odlučeno je da će se središnji samoborski trg natkriti tako da će se program od petka, 28. veljače pa sve do zatvaranja fašnika, u utorak 4. ožujka moći održati kako je i predviđeno, unatoč najavljenoj kiši.

Princ Fašnik, u suradnji s organizatorima iz Turističke zajednice i Gradom Samoborom, na taj je način zaštitio svoj narod od mokre, kišne sudbine kakvu su mu nagovijestili dežurni meteorolozi.
‘U Slobodnoj fašničkoj republici uspješno smo skurili krizu, a sad smo pokazali da se znamo nositi i s klimatološkim situacijama. Kakva kriza, kakvo globalno zatopljenje, kakva crna kiša, dođite svi, idemo se zabavljati pod fašničkom tendom’, pozvao je Princ Fašnik sve da se pridruže bogatom programu koji je pripremljen u drugom fašničkom vikendu.

U petak, 28. veljače program na Trgu kralja Tomislava počinje u 18 sati uz gostovanje maskiranih skupina iz slovenske Dobove, makedonskog Kićeva te Hvara, Makarske i Lučkog. U glazbenom dijelu programa nastupaju F5 na središnjoj pozornici i Opća opasnost u šatoru.

U subotu i nedjelju, 1. i 2. ožujka prijepodne se održava dječji fašnik uz gostujuće povorke iz cijele Hrvatske i iz samoborskih osnovnih škola te tradicionalna fašnička orijentacijska utrka Srakotrk u subotu. Popodnevni dio programa u Samobor dovodi maskirane gostujuće skupine iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije, alegorijske nastupe mjesnih odbora te glazbene goste na središnjoj pozornici i u šatoru: Kawasaki 3P, U pol’9 kod Sabe, Neki Novi klinci, Status band, Darko Domijan, Duško Lokin, Krunoslav Kićo Slabinac, Kings, Zlatne godine. Na novoj fašničkoj pozornici Kokošinjac na Trgu Matice hrvatske nastupaju DJ hrwo E, Tamburaši & DJ Il’ me ženi il’ tamburu kupi, DJ MiAmore te u utorak Kuzma & Shaka, Uvik kontra veče.

Osim toga, fašničke programe pripremilo je i 25 samoborskih ugostiteljskih objekata. I još puno toga – na natkrivenom trgu!

Fašnik

Pročitajte još: Dječje maske nadvladale kišu , Vodonepropusni Samoborski fašnik

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,