Sanja Pilić: I što sad?

U izdanju Mozaika objavljen je novi roman omiljene dječje spisateljice Sanje Pilić pod naslovom ‘I što sad?’ namijenjen dobnom uzrastu od 5. do 8. razreda osnovne škole.
Sanja Pilić - I što sadSanja Pilić najčitanija je naša dječja književnica. O njezinoj popularnosti među djecom i mladima dovoljno govori činjenica da joj se naslovi godinama nalaze na popisu najposuđivanijih knjiga u knjižnicama. Autorica je velikog broja naslova i slikovnica, od kojih su neki ušli i u obaveznu lektiru za djecu i mlade. Dobitnica je više prestižnih nagrada poput Nagrade Grigor Vitez, Nagrade Ivana Brlić Mažuranić, Nagrade Kiklop, Diplome časne liste IBBY-ja i mnogih drugih.

Profilirala se kao književnica koja piše za razne uzraste – od onih koji još ne znaju čitati, preko onih koji vježbaju čitanje, do naprednijih čitatelja do 15 godina starosti. Iako obično svake godine izda novi roman, ovo je prvi put da je stanka između objavljivanja potrajala dvije godine. Zadnji roman izdan prije ovog bila je velika uspješnica pod naslovom ‘Vidimo se na fejsu!’, dok je u međuvremenu objavila i zbirku priča ‘Baš sam hepi!’, slikovnice iz serijala priča o Maši (‘Maša i klaun’ te ‘Maša i bajke’) te strip-izdanje ‘Kiki i ostali’.

Kao i dosad, autorica je i u svojoj novoj knjizi obradila aktualne teme s kojima se djeca sve češće susreću, te se tako lako mogu poistovjetiti s likovima i pronaći utjehu u činjenici da se i drugi vršnjaci (ma koliko fikcionalni) susreću sa sličnim životnim izazovima. Junakinja njezina novog romana djevojčica je Dora koja završava osmi razred i u čijem se životu događaju brojne promjene: njezina mama mijenja zaposlenje, Dora je zbunjena osjećajima koje gaji prema dvojici dječaka, smiješi joj se filmska karijera, a sve se to događa na kraju školske godine…  A što će se na kraju dogoditi, saznat ćete kad pročitate knjigu!

‘I što sad?’ roman je uz koji će se dijete zabaviti, ali i naučiti kako je važno biti uporan i optimističan.

M. K.


Anđa Marić i Sanja Pilić
Održana Ženska priča sa Sanjom Pilić i Anđom Marić

Tagged: , , , , , , , ,