Sa(n)jam knjige: Nagrada najčitateljici Veri Mihajlović

Vera Mihajlović dobitnica je Nagrade Doktor Ivo Borovečki, koju Sa(n)jam knjige u Istri dodjeljuje svojem najčitetelju/ici.

Nagradu najčitateljici dodijelila je direktorica Sajma knjige Magdalena Vodopija, a program dodjele vodio je književnik Emir Imamović Pirke.

Vera Mihajlović rođena je 1949. godine u Ljubljani, završila je Srednju medicinsku školu u Puli i do umirovljenja radila je u zdravstvu. Udata je i majka dvije odrasle kćeri i nona troje unučadi. Svoje dane u mirovini provodi aktivno baveći se raznim hobijima kao što su čitanje, slikanje, nordijsko hodanje, volontiranje… ili kako sama kaže ‘širi ljubav i uživanje u životu’. Redovna je posjetiteljica svih programa Kluba-knjižare Giardini 2 i Sajma knjige u Istri.

Nagrada Doktor Ivo Borovečki utemeljena je 2013. godine u spomen na uglednog pulskog liječnika, radiologa, poliglota i svestranog intelektualca, istaknutog esperantista, koji je bio veliki prijatelj Sajma. Nagrada je zamišljena kako bi se iskazala zahvalnost naj čitatelju/ici, a sastoji se od skulpture u obliku slova ‘Č’ nastale prema ideji kiparice Marine Orlić, koju je izradila umjetnica Neva Legović, te 150 eura namijenjenih za kupnju knjiga na Sa(n)jam knjige u Istri.

Ovo su priznanje dosad dobili Amra Pende, Saša Drobnjak, Denis Vugrin, dr. Lems Jerin, dr. Mirjana Žmak, Miodrag Čerina, Nevija Matošević, Zvonimir Trošić , Josip Kovačić i Ivana Vareško.

K. S. / Foto: Matija Šćulac


Tagged: , , , , , , , , ,