Sarajevo Wine Weekend: Festival fokusiran na vino

Nakon dvije godine korona pauze, na eno gastro scenu Bosne i Hercegovine vratio se Sarajevo Wine Weekend, čije je 16. izdanje održano u Bosanskom kulturnom centru.Na dvodnevnom festivalu, prigodno nazvanom Sweet Sixten, koji se održavao u primjerenom dobu dana za degustaciju pića i konzumiranje hrane (16-22 sata) predstavilo se pedesetak regionalnih vinarija iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije, ali i iz Austrije i Italije

Organizatori iz kompanije Fina vina, na čelu sa sommelierom Amirom Beširevićem, od osnutka festivala inzistiraju na kvaliteti a ne kvantiteti. Fokus je ostao na izlagačima vina (bez žestica, likera, koktela, piva i sl. ) uz svega desetak izlagača gastro delicija te po jednim proizvođačem kave i vode.

Posjećenost u oba dana bila je iznimno dobra, a osim profesionalaca bio je primjetan broj mlađih vinoljubaca, veselih djevojaka i mladića koji tek otkrivaju svijet vina.

Festival su pratili i dodatni sadržaji poput tematskih večeri uz birane kapljice pojedinih vinarija te na kraju opuštajući after party u Coloseum Clubu.

Mustafa Topčagić / Foto: Fama


Predstavnici vinarija Košutić, Seletković, Glavica i Klet Romić s Tenom Katić TZG Kutine
Tagged: , , , , , , ,