Sigurna kuća: Novi roman Marine Vujčić

U sklopu književne tribine Razotkrivanje u ponedjeljak, 13. svibnja, u 19 sati bit će predstavljena knjiga ‘Sigurna kuća’ jedne od najznačajnijih domaćih autorica Marine Vujčić, a održat će se u Kazalištu Kerempuh (Prolaz Fadila Hadžića 3) u Zagrebu.

Uz autoricu, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će glumica Ksenija Marinković.

‘Žena je ubila muža, nasmrt ga je ubola nožem, bilo je to ubojstvo na mah. Ni susjedi ni obitelj ne mogu vjerovati da je to bila u stanju učiniti jer, bez obzira na povremene svađe, oni su bili sasvim normalan par. Kako to da je Lada Lončar – nježna žena, majka djevojčice – ubila supruga, uglednog sveučilišnoga profesora? Sada na odsluženju kazne u ženskoj kaznionici, okružena najrazličitijim prijestupnicama, može promišljati o tome što je dovelo do toga da odustane od šminke, kako je ostala bez prijateljica i zašto se odrekla karijere. Kako je postala supruga zatvorena u četiri zida svoga stana jednako kao sada u zatvoru? Tko je bio njezin muž, osoba koju su obožavali njezina majka i svi ostali, tko je stvarno bio taj mister savršeni?

‘Sigurna kuća’ čita se u dahu i ostavlja bez daha. Marina Vujčić pripovijeda o nasiljima o kojima se ne piše u novinama, o ženama koje pate i ne uspijevaju naći izlaz. ‘Sigurna kuća’ krik je protiv verbalnog i psihičkog nasilja, upozorenje da ne prihvaćamo zdravo za gotovo živote svojih prijatelja te nadasve roman o tome da uvijek trebamo biti prvo lice svoga života.’

P.R. / Foto: Promo


Marina Vujčić: Podmornica premijerno u Kazalištu slijepih


Tagged: , , , , , , , ,