Siniša Matasović i umjetnička scena Siska u Virovitici

Na Virovitičke umjetničke večeri u Cug ove subote, 17. veljače iz Siska dolazi Siniša Matasović, pjesnik, romanopisac, dramatičar, slamer i kulturtreger, koji dovodi troje sisačkih umjetnika kako bi predstavili umjetničku scenu središta Sisačko-moslavačke županije.S Matasovićem stižu umjetnici koji obećavaju inspirativnu večer – Ivan Novak, akademski slikar-grafičar, kantautor s gitarom te pjesnikinje Nerina Sarkotić i Sanja Domenuš. Svi pjesnici članovi su sisačke pjesničke tribine ‘Stihovnica Siska’ pri ogranku Matice hrvatske, a stihovi Nerine Sarkotić i Sanje Domenuš uvršteni su i u nedavno promovirani tiskani zbornik ‘Stihovnica Siska the best of’.

Na tribini ‘Stihovnica Siska’ gostovali su dosad brojni pjesnici iz cijele Hrvatske. ‘Stihovnicu’ vodi i moderira Siniša Matasović, redoviti član Jutra poezije, koji je objavio zapaženu zbirku pjesama ‘Sisak se uspješno pretvara da spava’.

Uz dopise lokalnim medijima i najave sisačkih događanja, Matasović povremeno potpisuje i adaptacije romana u emisiji ‘Radio roman’, koja je na programu Hrvatskog radija 3 radnim danom u 9.30 sati. Mladost u tranzicijskom Sisku (rođen 1980.), poezija i društveni život malog grada izabrao je za motive svog impresionističkog poluautobiografskog romana ‘Nećak’. Bavi se i slam poezijom, osvojio je drugo mjesto na Hrvatskom slamerskom prvenstvu 2015. godine.

Budući da, kao i Robert Roklicer, Matasović ima slamersko iskustvo u interpretiranju poezije, a piše i često duhovite haiku pjesme, očekuje se da će publici u Cugu predstaviti razne pjesničke stilove. Njegove su najčešće teme prolaznost, odnosi u paru te potraga za muževnim načinom izražavanja nježnih osjećaja. Kao i svake subote, nakon gostiju nastupaju domaći, a Robert Roklicer interpretira izbor iz svjetske pjesničke antologije. Virovitičke umjetničke večeri organizira udruga FRiKK. Program počinje u 21.30 sati.

Sandra Pocrnić Mlakar / Foto: Virovitica.net


Tagged: , , , , , , , , , , ,