Sjećanje na košarkašku legendu Krešimira Ćosića

Hrvatska se sjeća košarkaške legende Krešimira Ćosića koji nas je prerano napustio prije 20 godina. Svečanom večerom u Falkensteinerovom hotelu Iadera u Petrčanima, obitelj Krešimira Ćosića – supruga Ljerka, kćeri Ana i Iva te sin Petar Krešimir, brojni prijatelji i uzvanici – prisjetili su se njegova životnog i sportskog puta.
Krešimir Ćosić-20 godinaSvečana večera započela je čitanjem isječaka iz Krešinih intervjua, njegovih citata i prepričavanjem anegdota vezanih uz jednog od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena. Svojih susreta s Krešom prisjetili su se i košarkaške legende Giuseppe Pino Giergia i Rato Tvrdić, uprava KK Zadara, bivši košarkaš Arijan Komazec, potpredsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Božidar Longin i drugi.

Ljerka Ćosić, kćeri Ana, Iva i sin Petar Krešimir‘Prelijepa večer puna sjećanja na legendu Krešimira Ćosića. Uz ugodno druženje i prigodni program prisjetili smo se detalja iz prošlosti koji su mnoge od srca nasmijali ali i rasplakali. Obilježavanje sjećanja bilo je dirljivo i dostojanstveno!’, izjavila je Zdenka Zrilić iz S Eventa, suorganizatora događaja te dodala: ‘Iznimna čast je bila organizirati sjećanje na velikog Krešimira Ćosića. Zadrani su se odazvali u velikom broju i time pokazali da naša legenda živi i dalje u njihovim mislima!’

Svečanoj večeri prethodio je košarkaški turnir mladih nada na zadarskom Forumu uz koji je veliko zanimanje izazvala i izložba fotografija velike sportske legende. Obitelj Ćosić, KK Zadar te prijatelji položili su i vijence na Krešin spomenik ispred dvorane na Višnjiku koja nosi njegovo ime.

T. D.


Pročitajte još:

Zadar-FIMBA-košarkaške legende Košarkaške legende u Zadru


Nikola Plećaš Bit ćemo prvaci svijeta: Film o Yu košarci


Tagged: , , , , , , , , , , ,