Skijanje u Austriji: Jedinstvena ponuda događanja u Ski amadé

Poznatu austrijsku skijašku regiju Ski Amadé i novosti sa skijališta Hochkönig u zagrebačkom hotelu Dubrovnik predstavile su Simone Schartner iz marketinga Ski amadé i Christine Scharfetter iz turističkog ureda Hochkönig Tourismus.Bilo da je riječ o skijaškom svjetskom kupu, ili pak o 10 godina ‘staroj’ manifestaciji pod nazivom ‘Tjedan skijanja i vina’, Ski amadé u svakom slučaju nudi mnogo toga tijekom čitave zime. Evo što nikako ne smijete propustiti tijekom ove sezone.

Otvaranje skijaške sezone i pokušaj obaranja svjetskog rekorda na Planaiju
Kada Schladming otvara novu sezonu, brojnim live nastupima poput Dimitri Vegas & Like Mike, The Lost Frequencies ili Mike Williams, zajamčena je nezaboravna zabava. Ove će godine tijekom tradicionalnog otvaranja skijaške sezone u istom tjednu biti otvorena i nova gondolska žičara koja će pokušati postaviti novi svjetski rekord kao ‘Najveća gondola na svijetu’.

Winteropening Start Up 20 u Flachau
Povodom otvaranja sezone od 13. do 15. prosinca 2019. u Flachau će, između ostaloga, biti veliki testni centar, poligon za isprobavanje snježnih sportova, kao i uživanje u skijaju, veselica u kolibama, partiji i après-ski zabava s nastupima uživo.

Sound & Snow Gastein
Prošle se godine povodom otvaranja nove planinske žičare po prvi put održao glazbeni festival Sound & Snow Gastein, koji će se ove zime podijeliti na tri različita termina. Na velikoj pozornici na parkiralištu žičare u prvom terminu 14. prosinca, između ostalih, nastupaju reperi Bonez MC & RAF Camora.

Audi FIS spust utrka svjetskog kupa i alpska kombinacija za žene u Zauchenseeu
Pravi spektakl očekuje brojne posjetitelje u terminu od 11. do 12. siječnja 2020. u Zauchenseeu, gdje će se na Kälberlochu u okviru svjetskog kupa voziti zahtjevni ženski spust i alpska kombinacija.

Plan P u Superparku Planai u Schladmingu
Dana 11. siječnja 2020. će se u okviru natjecanja Blue Tomato „Plan P“ u Super- parku Planai za pobjedu boriti najbolji natjecatelji u freeskiingu i snowboarderi. Natjecatelji će imati priliku dokazati svoje vještine u različitim kategorijama na vrlo zahtjevnim poligonima.

Sva događanja u sklopu Ski amadé možete pronaći na: www.skiamade.com/events

P. R.Tagged: , , , , , , , ,