Škola kreativnog pisanja Milane Vuković Runjić

Zbog velikog interesa, spisateljica Milana Vuković Runjić nastavlja sa svojom Školom kreativnog pisanja, koju je otvorila prošle jeseni. Proljetni semestar počinje 25. siječnja i traje do 21. ožujka.
Milana Vuković RunjićTajanstveni trosložni roman Harukija Murakamija ‘1Q84’, koji se u Japanu u prvih mjesec dana prodao u više od milijun primjeraka, bit će lajtmotiv devetotjednog proljetnog semestra Škole kreativnog pisanja koju je prošle godine otvorila urednica i spisateljica Milana Vuković Runjić, čiji autorski pedigre broji dvadesetak objavljenih naslova te nebrojene kolumne u našim najtiražnijim tiskovinama.

‘Zamislite da se zovete Tengo, da ste mladi profesor matematike koji sanjari o tome da postane pisac, no umjesto toga dobije zadatak da preradi roman djevojke po imenu Fukaeri. Radeći na njezinu rukopisu, Tengo shvati što je pisanje i kakvu priču želi napisati. Upoznajući se s Tengovim metodama, pokušat ćemo ih primijeniti i na vlastito pisanje. Zašto da junak nastavka Škole kreativnog pitanja ne bude – književni lik? Svakog ponedjeljka nakon uvodnog predavanja poslužit ćemo se jednim njegovim promišljanjem i primijeniti ga na vlastite rukopise’, otkrila je Milana osnovnu nit vodilju u radu s polaznicima.

Proljetni semestar Škole kreativnog pisanja započinje 25. siječnja u 18.30 sati u Knjižari Vuković&Runjić u Teslinoj 16, a odvijat će se u jednoipolsatnom ritmu svaki ponedjeljak u isto vrijeme sve do 21. ožujka, što zajedno uključuje devet termina. Nakon svakog uvodnog predavanja slijedi rad na tekstu na kojem se polaznici mogu osobno posavjetovati i analizirati tekstove s voditeljicom. Nove polaznike očekuje i poklon knjiga za vjetar u ‘spisateljske prste’.

Broj polaznika je ograničen, a prijave se mogu poslati na: [email protected] ili pozivom na 01/4810742

Program pogledajte na facebook stranici.

P. R.


Milana Vuković- Runjić Hotel u oblacima
Milana Vuković Runjić: Hotel u oblacima
Tagged: , , , , , , , , ,