Sparkling table sa salonskim pjenušcima

Nakon dva uspješna salona pjenušavih vina u Zagrebu i pet u Ljubljani, u pripremi su saloni za 2019. godinu. Ususret 3. Salonu pjenušavih vina Zagreb ( održavaju se u veljači 2019.), održano je pjenušavo druženje pod nazivom Sparkling table, na kojemu su organizatori zagrebačkog salona željeli pokazati gdje je i kako sve počelo.Sparkling table je odgovor na facebook provokaciju na temu kušanja šampanjaca u Zagrebu. Ime se rodilo spontano, pola sata prije prve večere za prijatelje u kolovozu 2016., na kojoj se okupilo 10 prijatelja svaki sa svojom bocom šampanjaca, a domaćini Nina Levičnik i Radovan Černelić su pripremili zalogaje. Nakon devet večera i dvije godine kasnije, može se reći da je Sparkling table ljubavna priča … priča o ljubavi prema pjenušavim vinima, dobroj hrani, zanimljivim sljubljivanjima pjenušavih vina i hrane i iskrenom druženjima s prijateljima. Iz prvog druženja Sparkling table rodilo se i partnerstvo među domaćinima Ninom Levičnik, osnivačicom mreže Salona pjenušavih vina; Radovanom Černelićem, koordinatorom mreže i Marijom Vukelić, direktoricom Salona pjenušavih vina Zagreb.

Menu – Sparkling table #9

 

Korta Katarina, Sabion, brut, 2014 Pelješac, Hrvatska
– Raženi krekeri s kremom od kravlje skute i dehidriranim žumanjkom

 

Sanabor, Pallidia, brut nature, NV, Kras, Slovenija
– Tatar od pastrve s kremom od pečenog limuna i karameliziranim lukom

 

Vino Vdovjak, RamPaš, pét nat (pétillant naturel), brut, 2017, Tokaj, Slovačka
– Rižot od parmezana s gelom od reske jabuke

 

Champagne Legret & Flis, rosé de saignée, brut nature, NV, Champagne, Francuska

– Biftek s kakaom u lisnatom tijestu s ciklom na tri načina i kremom od timijana

 

Čarga, Donna Regina noir, sec, 2013, Goriška brda, Slovenija
– Macaron s crvenim voćem i cvijećem

3. Salon pjenušavih vina u Zagrebu smješten je na atraktivnoj lokaciji u centru Zagreba – u prestižnim dvoranama hotela Dubrovnik, koje pružaju odlične uvjete za predstavljanje pjenušavih vina na najvišoj razini. Salon će 1. veljače 2019. okupiti 40 izlagača na uniformiranim izlagačkim mjestima. Dio salona namijenjen je ponudi kulinarskih delicija, koje se sljubljuju s pjenušavim vinima. Sastavni dio salona su najavni događaji, radionice i vođene degustacije na kojima se predstavljaju vina izlagača salona.

M. V. / Foto: Julio Frangen


Tagged: , , , , , , , , , , , ,