Spoj konjičkog sporta i bajkovitog etno ambijenta

Nakon prošlogodišnje manifestacije Kup grada Samobora u preponskom jahanju s više od 550 startova u četiri dana održavanja i nekoliko tisuća posjetitelja koji su uživali u ljepoti ovog konjičkog sporta, ove godine na samom otvaranju proljetne sezone Konjički klub Mirnovec starta s Proljetnim kupom u preponskom jahanju.Na trodnevnom turniru koji se održava od 12. do 14. travnja očekuje se još veći odaziv natjecatelja i publike te nastup najreprezentativnijih svjetskih jahača poput Gerfrieda Pucka, Andrasa Kovya i Luke Založnika, kao i posjeta mnogih poznatih zaljubčljenika u ovaj sport, što dodatno doprinosi atraktivnosti turnira.

Proljetni kup u preponskom jahanju okupit će oko 350 jahača iz Hrvatske i inozemstva (Austrija, Italija, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Srbija…) koji će se natjecati u više kategorija. Utakmice sva tri dana turnira su na rasporedu već od 9 sati, a natjecanja traju do 21 sat. Uz samu natjecateljsku kremu konjičkog sporta, mnogi koji su bili lani na Kupu grada Samobora potvrdit će da uz atraktivna natjecanja posjetitelji mogu uživati i u dodatnim sadržajima i ugostiteljskoj ponudi čarobnog etno ambijenta Etno farme Mirnovec.

U proteklih sedam godina na ovom je prestižnom natjecanju sudjelovalo puno poznatih imena što dokazuje da konjički turniri u organizaciji Konjičkog kluba Mirnovec vrlo visoko kotiraju među strukom. U ovogodišnjem izdanju sudjeluju svi hrvatski reprezentativci, od seniora (Andro Hrgović, Filip Rožmarić, Janka Kraševec i Denis Gugić), preko juniora (Josipa Koletić, Eva Golubiček, Josip Gugić, Dunja Alđamal), pa do kadeta (Lea Djelmić, Kim Vukadin, Nuša Olajoš, Sara Makar).

Konjički klub Mirnovec modernom infrastrukturom i odličnom organizacijom do sada održanih turnira visoko kotira Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, a svojim bajkovito uređenim etno okruženjem još dodatno privlači publiku svih uzrasta. Na turniru sudjeluju svi hrvatski reprezentativci od seniora, juniora te dio kadeta. Turnir traje tri dana, od petka do nedjelje i svaki je dan na rasporedu pet utakmica. Iako su hrvatski turniri u konjičkim sportovima još bez unosnih oklada i ekstravagantnih šešira u publici, sudeći po lanjskom Kupu grada Samobora može se doista reći da su organizirani na svjetskoj razini sa startnim listama prepunim poznatih imena u preponskom jahanju.

Osim u sportu, prekrasnim životinjama i prirodi, posjetitelji mogu uživati i u popratnim sadržajima na prostranom imanju uređenom u eko-etno stilu. Obnovljene drvene kućice uređene su u izvornom seoskom stilu samoborskog kraja te čuvaju tradiciju nekadašnjeg života na selu. Prekrasno uređeno jezero i hortikultura cijelog imanja pružaju pravi odmor i idilu za cijelu obitelj. Za djecu je osiguran dječji poligon na napuhavanje i igralište te mogućnost šetnje na konjima i za male i za velike. Etno kutak, konji te krčma i kušaonica Baraž ovu destinaciju čine pravim malim etno rajem okusa i ambijenta. Mnoge posjetitelje i vikendima tijekom cijele godine mame mirisi, okusi i priroda Etno farme Mirnovec, gdje mogu kušati domaće delicije samoborskog kraja, a ovoga puta uz fina jela i domaće štrudle moći će kušati i kupiti domaće proizvode od aronije i ostale eko proizvoda od raznih izlagača.

V. M.


Tagged: , , , , , , , , , ,