Spot Ashley Colburn o ljepotama Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije kontinuirano ulaže u promociju destinacije, osluškuje i prepoznaje svjetske turističke trendove koristeći razne promotivne i komunikacijske alate.

Tako je u prostorijama Centra za posjetitelje Turističke zajednice Grada Velike Gorice predstavljen promotivni film Turističke zajednice Zagrebačke županije, snimljen u suradnji s američkom ambasadoricom hrvatskog turizma Ashley Colburn. U spotu ‘Visit Zagreb County’ prikazane su prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Zagrebačke županije, važnije manifestacije, tradicija i zanati ovoga kraja.

‘Turizam je dominantno uslužna djelatnost i često se o njemu priča kao industriji doživljaja što pred turističke djelatnike stavlja brojne izazove’, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije. ‘Naš cilj je da do 2020. godine postanemo konkurentna turistička destinacija, ali i da iskoristimo potencijale koje turizam kao platforma za razvoj drugih industrija ima’, dodala je Alilović.

Na promociji je dodatno istaknuta i suradnja TZ Zagrebačke županije i Croate u izradi promo marama s naglaskom na folklorni stil koji na sebi nosi elemente narodnih nošnji a usko je isprepleten sa stilom etna. U folkloru, za razliku od etničke pripadnosti, ne postoji obavezna apsolutno točna reprodukcija bilo koje nacionalne odjeće. ‘Dizajn je nešto što nas uvijek iznova privlači i osvaja svojim mogućnostima izvedbe – bilo na likovni, bilo na tehnički način, a jednom kad se to sve uskladi, postajemo kreatori jedne predivne cjeline. Upravo zbog toga smo zaljubljeni u svoj posao i kreiramo čarobna djela od nježne svile. Ponosni smo na dizajn dezena rubaca kreiranih za Turističku zajednicu Zagrebačke županije. Naime, inspirirani narodnim vezom, spojili smo tradicionalno i moderno, a slaganjem motiva latica cvijeta i lišća dobili smo neobičnu teksturu koja doprinosi dinamičnosti dezena. Dobar odabir modnih detalja uvijek je bio ključan i predstavljao točku na i svake odjevne kombinacije, ma koliko klasična ili moderna ona bila, te vjerujemo da će ovi rupci biti nošeni s ponosom’, izjavila je Mihaela Grnović Novaković, art direktorica modnog brenda Croata.

Na to se nadovezala Ivana Alilović: ‘Ovim putem želim istaknuti da folklorni stil nije samo jedinstven trend u modi općenito koji objedinjuje širok raspon oblika, boja, tekstura i različitih varijacija, već danas imamo prigodu promovirati naš novi moderan modni dodatak koji je bio relevantan jučer i bit će stvaran sutra kroz daljnju promociju tradicije naše Zagrebačke županije.’

Bogat program bio je prožet zanimljivim povijesnim osobama. Grofica Sofija s kojom je direktorica Alilović popila čaj i čula preporuke dama s dvora i zanimljive priče, dvorske kuloare. Uz Ashley Colburn nastupio je pjevač Bojan Jambrošić, njezin partner iz TV showa ‘Zvijezde pjevaju’, a promociju modnog dodatka prezentirala je Sara Siladji, Miss Zagrebačke županije.

T. Z.


Tagged: , , , , , , , , ,