Šuti: Novi film Lukasa Nole

Nakon premijere u zagrebačkom kinu Europa, drama o obiteljskom nasilju ‘Šuti’ redatelja Lukasa Nole, u produkciji Kinorame i HRT-a, od 19. prosinca stiže u hrvatska kina, a distributer je 2i Film. Glavne uloge odigrali su Tihana Lazović, Lana Barić, Živko Anočić i Milan Pleština.
Lukas Nola-Šuti‘Šuti’ prati život Bebe (Tihana Lazović), žene koja se od djetinjstva pa do trenutka kada sama osniva obitelj susreće s nekim oblikom obiteljskog zlostavljanja, nadajući se da će uspjeti prekinuti taj nesretan niz. Priča je inspirirana istinitim događajima.

Film je premijerno prikazan na Festivalu igranog filma u Puli, gdje je nagrađen s pet Zlatnih Arena: Lana Barić osvojila je Zlatnu Arenu u kategoriji najbolje sporedne glumice, Jura Ferina i Pavao Miholjević za glazbu, Slaven Zečević za montažu, a Posebne Zlatne Arene osvojili su Julijana Vušković za masku te Dubravka Premar za ton. Glavna glumica Tihana Lazović osvojila je Nagradu Breza za najboljeg debitanta.

‘Šuti’ je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Redatelj Lukas Nola autor je i scenarija, a producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan. Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenograf Ivan Veljača, a kostimografkinja Ana Savić Gecan. Ostale uloge u filmu odigrali su Bernard Tomić, Ksenija Pajić, Bojan Navojec, Enes Vejzović, Ksenija Marinković i Ivo Gregurević.

HAVC

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,