Svečani koncert pobjednika natjecanja Papandopulo u Lisinskom

U dvorani Lisinski u Zagrebu pred punim gledalištem održan je koncert prvonagrađenih 6. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. Trombonist Ivan Mučić, sopranistica Darija Auguštan, trubač Luka Buljan i pijanist Ivan Vihor Krsnik Čohar besprijekorno su odradili solistički nastup uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom maestra Uroša Lajovica.Na programu su bila djela Dereka Bourgeoisa: Koncert za trombon i orkestar op. 114, Antonína Dvořáka: Měsíčku na nebi, arija Rusalke, Vinzenza Bellinija: Oh! quante volte, arija Giuliette, Capuletti e i Montecchi, Igora Kuljerića: Pop koncert za trubu i orkestar te Franza Liszta: Koncert za klavir i orkestar u Es-duru, br. 1, S. 124.

Raspoloženi mladi solisti svojim vrhunskim izvedbama pokazali su iznimno visok stupanj pripremljenosti i muzikalnosti, uživajući u muziciranju što je publika znala cijeniti te ih je nagradila velikim pljeskom.

Svečanim koncertom prvonagrađenih završeno je 6. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, koje je i ove godine uspjelo u svojim nastojanjima i pružilo čvrstu platformu na kojoj se mladi glazbeni umjetnici pripremaju za velika međunarodna natjecanja i nastupe na hrvatskim i svjetskim pozornicama.

Uspjeh takvih nastojanja dokazuje činjenica da su laureati prethodnih natjecanja održali već niz nastupa te osvojili zapažene nagrade u zemlji i inozemstvu, u čemu im je i Natjecanje Papandopulo pomoglo.

U. N. / Foto: Damil Kalogjera


6. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

Tagged: , , , , , , ,