Svećenikova djeca – dodjela Europskih filmskih nagrada

HBO otvara svoj kanal svim gledateljima u Hrvatskoj tijekom ceremonije dodjele nagrada u čijoj kategoriji Najbolja europska komedija je nominiran film ‘Svećenikova djeca’ Vinka Brešana u produkciji Interfilma.
Svećenikova djecaNe propustite prijenos ceremonije uživo u subotu, 7. prosinca od 20 sati ekskluzivno na HBO-u i prvi saznajte čija je komedija najbolja: Vinka Brešana, Pedra Almodovara, Susanne Bier ili Riccarda Milania

Europske filmske nagrade (popularno zvane Europski Oscar) svake godine nagrađuju najveća dostignuća europske kinematografije u ukupno 21 kategoriji, među kojima su najbolji europski film, najbolja europska komedija, najbolji europski redatelj, glumac i glumica. Nagrade dodjeljuje Europska filmska akademija, a odabiru ih njezini članovi: više od 2.700 europskih filmskih redatelja, producenata, scenarista, snimatelja, glumaca…

Aktivnosti Europske filmske akademije kulminiraju upravo ceremonijom dodjele Europskih filmskih nagrada. Ove godine će se 7. prosinca u Berlinu okupiti svi značajni europski filmski redatelji i producenti kao i europske glumačke zvijezde, među kojima Cathérine Deneuve, koja će primiti Nagradu za životno djelo, Keira Knightley, Naomi Watts, Jude Law, Giuseppe Tornatore, Tom Stoppard, Francois Ozon i drugi.
‘Svećenikova djeca’ našla su se uz rame europskim filmskim hitovima kao što su ‘Sve što trebaš je ljubav’ danske oskarovke Susanne Bier te’„Putnici ljubavnici’ Pedra Almodóvara, koji su također nominirani u kategoriji Najbolja europska komedija 2013., kao i talijanski film ‘Dobrodošli, predsjedniče!’ redatelja Riccarda Milanija.

Film ‘Svećenikova djeca’ najgledaniji je hrvatski film u 21. stoljeću, a međunarodnu premijeru imao je na Festivalu u Karlovy Varyma. Nominacija ‘Svećenikove djece’ za najbolju europsku komediju jedan je od najvećih recentnih međunarodnih uspjeha hrvatske kinematografije. Film su sufinancirali HAVC i Eurimages.

Prijenos ceremonije možete pratiti uživo u subotu, 7. prosinca od 20 sati ekskluzivno na HBO-u, koji će za ovu prigodu biti otvoren svim gledateljima MAXtv-a, Evo TV-a, OptiTV-a, Total TV-a, H1 TV-a i Terrakoma.

Continental

Pročitajte još: Svećenikova djeca nagrađena na Festivalu naroda i vjera, Svećenikova djeca nominirana za europski Oscar , Svećenikova djeca nagrađena u Solunu

Tagged: , , , , , , , , , , ,