Svemu dođe kraj: Novi film Rajka Grlića

U produkciji Interfilma, u Zagrebu je započelo snimanje dugometražnog igranog filma ‘Svemu dođe kraj’ redatelja Rajka Grlića koji je s književnikom Antom Tomićem napisao i scenarij.

Radnja filma ‘Svemu dođe kraj’ prati uspješnog zagrebačkog odvjetnika koji se sukobi s moćnim klijentom, zbog čega izgubi sve. Ipak, on se ne predaje… ‘Drago mi je da kao svoj zadnji film snimam ljubavnu priču duboko umočenu u hrvatsku stvarnost’, rekao je Rajko Grlić.

U filmu igraju Živko Anočić, Jelena Đokić, Boris Isaković, Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Srđan Grahovac, Katarina Bistrović Darvaš, Ksenija Marinković, Marina Redžepović, Angela Nedyalkova, Anita Schmit, Doris Šarić Kukuljica, Siniša Ružić, Dejan Đonković…

Producent je Ivan Maloča, direktor fotografije Branko Linta, majstor rasvjete Miloš Jovanović, ton majstor Momchilo Bozhkov, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Morana Starčević i majstorica maske Ane Bulajić Črček.

Uz glavnog producenta Interfilm iz Zagreba, u realizaciji ovog projekta sudjeluju i RRF International iz Bugarske, Oktavijan iz Bosne i Hercegovine, Saudade film iz Turske, West End Production iz Srbije te ABHO iz Crne Gore. Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Prethodni projekt Rajka Grlića i Ante Tomića ‘Ustav Republike Hrvatske’ postao je jedan od najnagrađivanijih hrvatskih filmova. Osim festivalskog uspjeha, ovaj je film ostvario i značajne rezultate u kinima pa je tako u Zagrebu i Beogradu igrao šest mjeseci, da bi nakon toga krenuo u distribuciju po Europi i Sjevernoj Americi.

HAVC / Foto: Marko Miščević


Rajko Grlić: Autobiografske Neispričane priče

Tagged: , , , , , , ,