Svjetske TV kuće u lovu na domaći crtić Mišo i Robin

Zahvaljujući nezavisnoj produkcijskoj kući Recircle, Hrvatska nakon 20 godina napokon ima uspješnu animiranu seriju za djecu ‘Mišo i Robin’, koja je pobudila zanimanje jakih igrača na inozemnom tržištu.Dvadesetak godina od posljednje produkcije animirane serije za djecu u Hrvatskoj, tim kreativaca okupljen u produkcijskoj kući Recircle prijavio se na natječaj za dječji program Hrvatske radiotelevizije i proizveo animiranu seriju ‘Mišo i Robin’ u 2D tehnici. Serija je nastala po predlošku iOS aplikacije za djecu Adventures of Choro and Robin, a prikazuje se od rujna na Drugom programu HRT-a u sklopu magazina za djecu ‘Juhuhu’.

Produkcijsku kuću Recircle osnovali su 2009. Denis Valentić, kreativni direktor, illustrator i scenarist, i Minja Miljana Dragičević, CEO i producentica. Danas Recircle čini tim specijaliziran za animaciju, ilustraciju i dizajn aplikacija, među kojima su posebno zapažene one za djecu.

Autori ‘Miše i Robina’ dizajneri su i animatori Vjekoslav Živković, Marija Ivšić i Denis Alenti, a uz njih kreativni tim čine koscenaristica Martina Čip Škulić, dječja psihologinja Ana Nukić, autor uvodne pjesmice Srđan Gulić Gul, londonska skladateljica Ana Roman i nevelika ekipa sjajnih mladih animatora. Glasove junacima posudili su Ana Vilenica, Krsto Bošnjak i Marko Jelić, a pripovjedačica je Jelena Buljan. Producentica serije je Miljana Dragičević.

Miljana, ili kako je svi zovu, Minja, često pohađa radionice, konferencije i sajmove za animirane serije, pa je projekte u razvoju, kao i seriju ‘Mišo i Robin’ prezentirala brojnim svjetskom broadcasterima, od kojih su interes za seriju pokazale poznate svjetske TV kuće poput Cbeebies (BBC), Disney, CNC, Televisia, TVO, Tele Quebec, Radio Canada i druge te brojni distributeri.

BBC-ev Cbeebies zainteresiran je za otkup serije, no potrebno je napraviti još 22 epizode uz postojećih 30, jer su standardi animiranih serija u svijetu 52 petominutne epizode.

Osim ‘Miše i Robina’, Recircle je trenutačno u predprodukciji animirane serije ‘Mali Tko Tko’, koja se također razvija iz aplikacije za djecu. Recircle i njegov ‘Mali Tko Tko’ također su privukli pažnju BBC-evog Cbeebiesa, ali i nagrađivanog engleskog pisca Simona Rolpha, čija se serija ‘Wussywat the Clumsy Cat’ trenutačno prikazuje na Cbeebiesu. Simon Rolph na ovom projektu preuzima ulogu glavnog pisca serije, a u koprodukciju uključit će se njegov Big Fat Studio.

I. C. / Foto: Petar Glebov (Pixsell)

Tagged: , , , , , , , , ,