Svjetsko priznanje akciji Korak u život

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u organizaciji Rotary Cluba Zagreb Kaptol, Parni valjak je održao koncert u sklopu humanitarne akcije ‘Korak u život’.
Rotary Club Zagreb KaptolPuna dva sata pred više od 1500 posjetitelja, Valjak je još jednom je dokazao su s godinama sve bolji, a publika je uživala u odličnoj atmosferi i nezaboravnim hitovima ovog zagrebačkog sastava. Uz odličan koncert, veseli i činjenica da su svi prisutni kupnjom ulaznice pokazali veliko srce te dali potporu djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji koji su bili gosti na koncertu te koji su s puno emocija doživjeli još jednu uspješnu akciju Rotary Cluba Zagreb Kaptol.

Koncert Parnog valjka nastavak je  uspješne i lijepe humanitarne priče koju je 2008. godine pokrenuo Rotary Club Zagreb Kaptol, a kojom se stipendijama pomaže mladim ljudima koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali zrelost i hrabrost, shvativši da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost i sretniju životnu svakodnevicu. Uz koncert, tijekom cijele večeri, svi koji su željeli pomoći ovu akciju mogli su to učiniti i pozivom na donacijski telefon 0609001 (6,25 kuna; PDV je uključen u cijenu), pa je tako tijekom večeri bilo više od 26.000 poziva. Broj je otvoren do 1. ožujka, pa svi koji žele pomoći i uključiti se mogu to učini pozivom ili slanjem poruke i biti dio lijepe priče ‘Korak u život’.

‘Hvala svima koji su podržali ovu akciju, ali i svima onima koji već punih devet godina pokazuju svoj senzibilitet i želju da pomognu ovim mladim divnim ljudima. Hvala i Parnom valjku, što su se odazvali našem pozivu, ali i svim našim dragim gostima koji su večeras došli i dali nam podršku. Posebno sam ponosan na nagradu svjetske Rotary organizacije koju je dobio doktor Josip Paladino, a samim time i Rotary Club Zagreb Kaptol, kao inicijator akcije ‘Korak u život’ koja je izabrana između 500.000 humanitarnih akcija diljem svijeta što pokazuje o kakvom se projektu radi, koliko je akcija cijenjena i što je sve učinila u proteklih devet godina. Vjerujem da ćemo s godinama biti još uspješniji i još bolji sa željom da osiguramo još više stipendija mladim ljudima’, rekao je odvjetnik Mladen Gajski, predsjednik Rotary Cluba Zagreb Kaptol.

Veliku podršku ovoj akciji od prvog dana daju osobe iz javnog i društvenog života Zagreba i Hrvatske, pa su tako i ovaj koncert došli pogledati mnogi koji su svojim prisustvom i kupnjom ulaznice pokazali da vjeruju u mlade i da je njihovo obrazovanje temelj njihove uspješne budućnosti.

Nakon devet godina i skupljenih više od 20 milijuna kuna za više od 185 stipendija, akcija ‘Korak u život’ ide dalje i sigurno će i u godinama koja dolaze donijeti osmijeh, ali i sigurnost mnogim mladim studentima koji žele fakultetsko obrazovanje.

P. R. / Foto: Igor Šoban


 

Parni-valjak-Korak u život
Parni valjak u akciji Korak u život


Korak u život-stipendisti-Rotary i Parni valjak
Rotaryjanci i Parni valjak pomažu stipendiste

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,