Tamara Obrovac: Čarobna večer u ZKM-u

U subotu, 26. studenoga u Zagrebu kao da se događalo gotovo sve: Davis Cup, početak Adventa uz paljenje lampica, otvorenje klizališta, besplatni koncerti na otvorenom, kazališne premijere…
tamara-obrovac-zkmUlice su bile pune, kiša je mislila da je nužni dio programa te je svako malo padala, a u toj šumi zabavnih i kulturnih sadržaja jedna je sitna, ali snažna žena proslavila dvadeset godina uspješne diskografske karijere u prepunom ZKM-u. Bila je to Tamara Obrovac koja je zajedno s Urošom Rakovcem, Krunoslavom Levačićem, Faustom Beccalossijem i Žigom Golobom oduševila dupkom punu dvoranu Istra. Tamara Obrovac Transhistria ensemble priredio je uistinu čarobnu večer.Koncert koji je prštao emocijama i jedinstvenom glazbenom energijom otvoren je elegičnom ‘Touca la louna’ koju su pratile ‘Se me ra morta privari’, ‘IstrArmenia’, ‘Sama i ‘Kažeta’ s aktualnog albuma ‘Canto amoroso’. Privučeni koncertom etno jazz dive, u publici koja je oduševljeno skandirala nakon svake izvedbe nalazile su se i velike glazbenice Gabi Novak i Tereza Kesovija, koje su po završetku koncerta zaokruženog poznatom ‘Daleko je onaj ko me voli’ i ‘Biscoti ruduladi’, otišle iza bine osobno čestitati zvijezdi večeri na nezaboravnom nastupu.

‘Ovo je vrijedno svake muke’, rekla je Tamara Obrovac sa suzama u očima, pozdravljajući se od svoje vjerne publike nakon puna dva sata intimnog i dirljivog glazbenog druženja ispunjenog dovitljivim humorom energične Istrijanke, no prije svega vrhunskom izvedbom cijelog ansambla.

Tamara Obrovac Transhistria ensemble ovim nastupom zaključio je hrvatsku etapu međunarodne turneje koja završava 3. prosinca u švicarskom Luganu, a već 30. prosinca ljubitelji kazališta moći će u HNK-u Zagreb uživati u premijeri predstave ‘Ljudi od voska’ za koju je Tamara Obrovac skladala glazbu.

M. R. / Foto: Dinko Bažulić


tamara-obrovac

Tamara Obrovac: Tango na istarski
Tagged: , , , , , , , ,