Tarzan 3D za nove generacije

Nema puno književnih djela u zadnjih stotinu godina koja su imala tako veliki utjecaj na dječju maštu poput ‘Tarzana’ Edgara Ricea Burroughsa.
TarzanPrvi romani objavljeni su 1912. i 1913., a do 1939. već su izašla 23 nastavka. Prvi strip o ‘Tarzanu’ tiskan je 1929., a prva filmska ekranizacija bila je snimljena 1918. ‘Tarzan’ je zajedno s Drakulom jedna od najadaptiranijih priča u povijesti. Poznati ‘Tarzanov’ krik čuli smo prvi puta 1932. iz usta Johnnyja Weissmullera, koji je do 1948. snimio još 12 filmova u kojima je glumio kralja džungle.

‘Tarzan’ 3D animirani je film koji jedan od najomiljenijih klasika vraća na velike ekrane prilagođenog novim generacijama. Pogledajte u CineStaru i odabranim kinima od 20. ožujka.

Radnja priče smještena je u suvremeno doba. Tijekom ekspedicije, u udaljenoj afričkoj džungli John Greystoke (Frano Mašković) i njegova žena Alice (Jelena Miholjević) stradali su u padu helikoptera dok su istraživali zagonetni krater. Preživio je jedino njihov mladi sin J. J. čiji je nadimak Tarzan (Amar Bukvić). U ostacima helikoptera pronašla ga je i usvojila grupa gorila. Tarzan odrasta učeći opasne zakone života u džungli i gotovo deset godina prolazi prije nego što se susretne s drugim ljudskim bićem – hrabrom i lijepom Jane Porter (Marija Škaričić). Zaljubljuju se na prvi pogled i ubrzo nađu u opasnosti kad William Clayton (Filip Juričić), koji je s Jane doputovao u Afriku pod lažnim izgovorom, otkrije svoje pravo i pohle­pno lice…

U animiranom filmu ‘Tarzan’ 3D svoje su glasove likovima posudili Amar Bukvić, Marija Škaričić, Jelena Miholjević, Luka Bulić, Filip Juričić i mnogi drugi, koji će nazočiti zagrebačkoj premijeri u nedjelju 16. ožujka (11 sati) u CineStaru u Avenue Mallu.

Blitz

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,