Teatar Gavran: Komedija Sve o ženama

Zagrebački Teatar Gavran će 21. veljače u maloj dvorani Lisinski u Zagrebu izvesti komediju Mire Gavrana ‘Sve oženama’. U glavnim ulogama će zaigrati mlade i talentirane glumice Lana Gojak, Kristina Krepela te u alternaciji Mirela Videk Hranjec i Katarina Arbanas.Gavranova komedija ‘Sve o ženama’ njegov je najizvođeniji kazališni tekst, igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea… Nakon više od tri tisuće predstava, koje su imale više od 700.000 gledatelja, ova komedija ponovno se igra u Hrvatskoj.

Režiju potpisuje Mladena Gavran koja je 2000. godine glumila u praizvedbi ovoga teksta u zagrebačkom Epilog Teatru. Asistent režije je Lovro Krsnik, kostime i šminku potpisuje Iva Šimunović Lisak, a scenu Eda Tutić. Izbor glazbe i oblikovatelj tona je Neven Zebić, dok je oblikovatelj svjetla Mario Vnučec. Dva songa u predstavi potpisuje Hana Huljić a jedan Ana Vilenica, dok je koreografiju mačevanja osmislio Jakov Gavran.

U ovoj predstavi složene strukture, tri glumice igraju svaka po pet uloga u pet različitih priča koje se uzajamno isprepleću oslikavajući bogatu skalu različitih ženskih odnosa i likova.

Nakon 18 godina od praizvedbe ovoga teksta, zagrebačka publika će opet imati priliku saznati što je to toliko neodoljivo u predstavi o suvremenim ženama, u kojoj se humor i emocije na neobičan način izmjenjuju, gradeći nesvakidašnju kazališnu čaroliju. Teatar Gavran i ovom predstavom pruža priliku sjajnim mladim glumicama da u dinamičnoj, zabavnoj i dirljivoj priči pokažu raskoš svoga talenta.

I. S.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,