Teatar &TD: Predstave po 15 kuna

Od 13. do 31. siječnja imat ćete prilike u zagrebačkom Teatru &TD pogledati niz odličnih predstava po 15 kuna i to: ‘Veliki odlazak’ Zdenka Jelčića, ‘Gloriju’ Saše Božića, ‘Rasprodaju’ i ‘Potop’ Mirana Kurspahića, ‘Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve’ Mirana Kurspahića i Rone Žulj, ‘Crtača’ i ‘Manje zlo’ kolektiva BADco., ‘Ja koja imam nevinije ruke’ Vesne Tominac Matačić, ‘Planet 8’ Mirele Ivičević, ‘Čuj, Hamlete, čuj’ Renate Carole Gatice, ‘Ko rukom odneseno’ Bobe Jelčića i ‘Malo je dovoljno’ Alena i Nenada Sinkauza te Aleksandra Stojkovića. Pogledajte raspored predstava.
Teatar &TDO predstavama:

Ja koja imam nevinije ruke‘, potresna je priča o životu naše velike pjesnikinje Vesne Parun.

‘Potop’, u režiji Mirana Kurspahića, bila je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u čak četiri kategorije, a glumica Iskra Jirsak dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu. Predstavu nose dvije priče, jedna smještena u 1964., a druga u 2014. Dvije obitelji se na svoj specifičan način nose sa životom i bore s problemima koji ih potresaju.

‘Veliki odlazak’, monodrama u režiji i izvedbi sjajnog glumca starije generacije Zdenka Jelčića, rađena prema monodrami ‘Minetti’, austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda koja govori o povratku velikog glumca nakon 30 godina na kazališne daske kako bi odigrao svoju oproštajnu ulogu.

Ko rukom odneseno‘, kompleksna priča kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića o međuljudskim odnosima, ljubavnim i prijateljskim, i apsolutni hit prošle sezone kojeg su i kritičari i publika prozvali remek djelom u malom.

‘Čuj, Hamlete, čuj’, najnovija predstava mlade argentinske redateljice Renate Carole Gatice u kojoj se obrađuje ponekad vrlo kompleksan odnos roditelja i djece. Predstava propituje pitanje slobode identiteta te njegovo oblikovanje kroz naslijeđena očekivanja.

‘Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve’, predstava Mirana Kurspahića koja je već šestu godinu na repertoaru Teatra &TD, a koja prikazuje dobre i loše strane tzv. domaćeg mentaliteta.

‘Rasprodaja’, još jedna predstava u režiji Mirana Kurspahića kroz koju se prisjećamo kultnih predstava i likova koji su prošli kroz &TD kazalište.

‘Glorija’, predstava Saše Božića koji je kroz elemente akro joge, ispričao svoju verziju Marinkovićevog poznatog djela, sa sjajnom Natašom Dangubić u glavnoj ulozi te cijelom plejadom mladog hrvatskog glumišta.

‘Malo je dovoljno’, jedinstveno glazbeno-scensko djelo trojice autora: Aleksandra Stojkovića, frontmena kultne beogradske grupe Goribor te glazbenika Alena i Nenada Sinkauza. Izuzetno emotivna i ogoljena priča o životu, strahovima, unutarnjim nemirima, samoći u ovisnosti i ovisnosti u samoći.

‘Planet 8’, glazbeno scensko djelo mlade skladateljice Mirele Ivičević, dobitnice godišnje Nagrade grada Čakovca Josip Štolcer Slavenski za najbolje glazbeno djelo u 2013. godini.

‘Crtač’, nova predstava izvedbenog kolektiva BADco. Razvija se u nizu susreta grupe BADco. s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem, piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples

‘Manje zlo’ , predstava kolektiva BAD.co, u koreografiji Nikoline Pristaš i Zrinke Užbinec, inspiriranu filmom ‘Idi i gledaj’ Elema Klimova i poemom ‘Četiri kvarteta’ T. S. Eliota.

&TD

Tagged: , , , , , , , ,