Tenisači za mir: WTA Makarska Open

Kristina Mladenović, Arantxa Rus, Clara Burel, Anna Bondar, Aleksandra Krunić, Bernarda Pera te naše Antonija Ružić, Tena Lukas, koja je prije nekoliko dana osvojila ITF-ov turnir u Rimu, nastupit će na teniskim terenima u Makarskoj od 30. do 5. lipnja.‘Nastupit će i Marta Kostyuk, ukrajinska mlada zvijezda pod vodstvom našeg proslavljenog asa Ivana Ljubičića, Španjolka Nuria Parrizas Diaz, jedna od najboljih zemljašica’, istaknuo je Feliks Lukas, direktor turnira WTA Makarska Open na najavnoj konferenciji za medije u Zagrebu.

Dodao je kako iz Italije stižu Martina Trevisan i Lucia Bronzetti, a na listi čekanja je legenda talijanskog i svjetskog tenisa Sara Errani. Dolazak su najavile i dvije najbolje igračice iz Slovačke, Kristina Kucova i Anna Karolina Schmiedlova, te najbolja švedska tenisačica Rebecca Peterson. Osim njih naveo je i Mayar Sherif, najbolju tenisačica iz Egipta i najbolje rangiranu Brazilku Beatriz Haddad Maia, finalisticu parova  Australian Opena.

Iz Floride se video vezom javila Mirjana Lučić Baroni i čestitala organizatorima na dovođenju turnira u njezin zavičaj. Da je turnir sve popularniji u svijetu potvrđuje i činjenica da u Makarsku dolazi produkcijska kuća Noah Media Group, koja će za Netflixov dokumentarac snimati kadrove na teniskim terenima i u backstageu.

Najavljen je i zabavni program s izvođačima poput Big Banda i Zdenke Kovačiček, Black Coffeeja, Mjesnog odbora, Nene Belana… Nastupit će i vokalni sastav Cambi i klapa Šufit, organiziraju se izložbe, predstave, Kids Day… Za svakog ponešto. Makarska se na tjedan dana pretvara u WTACity.

‘Od 30.svibnja do 5. lipnja Makarska će postati središte zabave i sporta na Jadranu. Pozivam sve ljubitelje sporta i dobre zabave da s nama uživaju u prvom WTA Makarska Open i WTACity-u koji će Makarsku uvesti u ljetnu sezonu na jedan nov i uzbudljiv način. Moram reći da smo iznimno ponosni što smo uspjeli ovako prestižan turnir dovesti u Makarsku, kao i na ostvarenu suradnju Grada, WTA i Valamara, koji se pokazao kao izvrstan partner zajednici. Upravo takva kvalitetna suradnja prvi je korak u stvaranju jednog novog smjera održivog razvoja makarskog turizma’, istaknula je Antonia Radić Brkan, zamjenica gradonačelnika Makarske.

Josip Pavić, izaslanik i posebni savjetnik ministrice turizma i sporta, istaknuo je kako je WTA turnir fenomenalan spoj turizma i sporta. ‘Godinama surađujemo jer je WTA turnir prepoznat kao događaj koji promovira hrvatski turizam i vjerujemo da će suradnja sportskog brenda i Makarske pomoći u pozicioniranju tog grada kao destinacije. Ove godine Ministarstvo izdvaja do sad najveći iznos za sportove koje inače podržava’, rekao je Pavić.

Direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella iznimno je zadovoljan višegodišnjom suradnjom s organizatorima WTA turnira koja se kontinuirano nadograđuje, pa će WTA turnir u Makarskoj posjetiti i dvadesetak hrvatskih i stranih influencera. ‘Iznimno nas raduje partnerstvo s WTA Makarska Open teniskim turnirom, a potpuno preuređen Dalmacija [Placesotel] by Valamar spreman je za doček sudionika i gostiju turnira. Najavljena imena tenisačica, sportski raspored, popratni događaji kao i novoobnovljeni Teniski centar u Makarskoj zasigurno će svojom atraktivnošću doprinijeti uspješnoj promociji i daljnjem razvoju destinacije’ izjavio je Alen Benković, viši potpredsjednik za razvoj, održavanje imovine i tehničke servise pri Valamar Rivieri i predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Ulaznice za službeno najbolje organizirani WTA turnir u posljednjih pet godina mogu se nabaviti putem sustava Croatia Tickets. Sav prihod je humanitarnog karaktera, jer se WTA Makarska Open hosted by Valamar priključio inicijativi Tennis Plays for Peace za ratom ugroženu Ukrajinu.

L. P. / Foto: Tomislav SmoljanovićTagged: , , , , , , , , ,