The Rolling Stones: Kompilacija najvećih hitova Honk

Nakon više od pet desetljeća profesionalne karijere, legendarni rockeri The Rolling Stones objavili su ‘Honk’ – novu kompilaciju koja na jednom mjestu okuplja njihove najveće hitove koji su ispisali neke od najvažnijih stranica glazbene povijesti. Hrvatska publika ‘Honk’ može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.
‘Honk’ obuhvaća prepoznatljive hitove, klasike i favorite obožavatelja, od 1971. do 2016. godine, zaključno s Grammyjem nagrađenim ‘Blue & Lonesome’. Na standarnoj verziji kompilacije našlo se 26 pjesama, dok deluxe izdanje sadrži dodatnih 10 live snimaka pjesama izvedenih na njihovim stadionskim nastupima diljem svijeta. Među njima je uključena i izvedba pjesme ‘Bitch’, na kojoj im se pridružio legendarni Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) te ‘Wild Horses’ koju je s njima otpjevala Florence Welch (Florence + The Machine).

Deset live snimaka koje se nalaze na deluxe izdanju kompilacije obuhvaćaju turneje kao što su Zip Code Tour i No Filter Tour te su podsjetnici na izniman kantautorski i izvođački talent koji The Rolling Stones posjeduju i po kojem su poznati već više od pet desetljeća.

Kompilacija je dostupna u tri oblika – na dvostrukom CD izdanju, trostrukom LP izdanju i u digitalnom formatu. Deluxe CD izdanje sastoji se od tri dijela, dok je LP izdanje četverostruko.

The Rolling Stones jedan su od najpoznatijih bendova u povijesti glazbe. S radom su započeli 1962. godine u Londonu, a svjetsku su slavu stekli hitom ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’. Bend je 1989. godine uveden u Rock and Roll kuću slavnih, a u svojoj je produktivnoj karijeri snimio nekoliko desetaka studijskih, video, kompilacijskih i live albuma. Mick Jagger, karizmatični pjevač i frontmen benda, smatra se jednim od najboljih pjevača moderne glazbe te ga je časopis Rolling Stone uvrstio na 16. mjesto iste kategorije.

S. H.Tagged: , , , , , , , ,