The Ultimate Collection: Dodjela priznanja i veliki koncert

U prostorijama Croatia Recordsa i CMC televizije otvoren je novi audiovizualni studio u kojem su svečano dodijeljena priznanja izvođačima i grupama čije su pjesme obuhvaćene u ediciji ‘The Ultimate Collection’. Novi studio otvorio je izvršni direktor CMC televizije Mario Kovač uz želju da upravo to bude mjesto u kojem će izvođači ubuduće snimati nove albume i emisije u kojima će ih predstavljati.
Davor GobacUz uvodne riječi poznatog rock kritičara Hrvoja Horvata o ediciji ‘The Ultimate Collection’ kao trajnom zapisu pop i rock stvaralaštva najpoznatijih grupa s ovih prostora i voditeljicu svečanosti Anu Radišić, započela je svečana dodjela priznanja. Izvođačima ih je uručio direktor Croatia Records i začetnik ideje ultimativne edicije Želimir Babogredac, koji je i primio posebno priznanje za doprinos hrvatskoj diskografiji i 100.000 prodanih primjeraka ‘The Ultimate Collection’ koje mu je uručio dopredsjednik Hrvatske diskografske udruge, Branko Komljenović.

Posebna priznanja za 100.000 prodanih primjeraka edicije ‘The Ultimate Collection’ dobile su grupe: Plava trava zaborava, Indexi, Jurica Pađen & Aerodrom, Kameleoni, Korni grupa, Majke & Goran Bare, Opća Opasnost, Električni orgazam, Lačni Franz & Zoran Predin, Laufer & Urban te Matt Collins. Srebrno priznanje Hrvatske diskografske udruge te posebno priznanje Croatia Recordsa dobile su grupe: Buldožer, Crveni koralji, Drago Mlinarec & Grupa 220, Divlje jagode, Haustor, Vajta & Teška industrija, YU grupa, Idoli i Zabranjeno pušenje. Zlatna priznanja dobili su Dado Topić & Time, Daleka obala, Dino Dvornik, Neno Belan & Đavoli, Psihomodo pop i Dino Merlin, a platinasto: Bijelo dugme, Crvena jabuka, Azra, Plavi orkestar i Parni valjak.

Edicija ‘The Ultimate Collection’, u nakladi Croatia Recordsa, zaokružena dvostrukim albumom ‘Greatest Hits’, pokazala je i na ovaj način svoj diskografski i povijesni značaj, ali i poštovanje prema radu brojnih glazbenika čije se pjesme i danas slušaju, a ova svečanost bila je jedinstvena prilika da se ovako velik broj glazbenika okupi upravo na mjestu na kojem su svoje pjesme stvarali.

Obilježavanje velikog uspjeha edicije ‘The Ultimate Collection’ nastavilo se veličanstvenim večernjim koncertom u Tvornici Kulture na kojem su nastupila neka od najvećih imena u povijesti regionalne pop rock glazbe – YU Grupa, Parni valjak, Neno Belan & Fiumens i Opća Oopasnost. Prva je nastupila Opća opasnost sa svojim aktualnim singlom ‘Gubim tlo pod nogama’, a nakon toga su nastavili nizati neke od svojih najvećih hitova kao što su ‘Jednom kad noć’, koja se nalazi na albumu ‘Greatest Hits’ Ultimativne kolekcije, zatim ‘Uzalud sunce sja’, ‘Pobjeg’o sam’, ‘Preživio sam’ i mnoge druge.

Nakon njih, nastupio je Neno Belan sa svojim Fiumensima. Bend je raspjevao publiku s hitovima kao što su ‘Rijeka snova’, ‘Stojim na kantunu’, ‘Divojka s juga’, a posebno oduševljenje publike izazvali su s pjesmom ‘Ella E’. Kao poseban gost nastupio je Željko Bebek uz pratnju Branimira Mihaljevića na klavijaturama i Mateja Mihaljevića na violini. Akustične verzije nekih od najpoznatijih hitova ‘Sve je to od lošeg vina’, legendarne ‘Selme’ i ‘Ima neka tajna veza’ toliko su oduševile publiku da je Bebek na zahtjev publike otpjevao i pjesmu ‘Ružica si bila’.©Croatia Records | Krume Ivanovski

Veliku naklonost publike imala je i YU grupa koja je nastup otvorila posljednjim singlom ‘Panika’ s nedavno objavljenog albuma ‘Evo stojim tu’. U nastavku programa odsvirali su pjesme ‘Crni leptir’, ‘Čudna šuma’ te ‘Koktel’ koje su samo neki od hitova koje su za 45 godina postojanja predstavila publici. Posljednji je nastupio Parni valjak koji je otvorio koncert s pjesmom ‘Zastave’. Bend je odsvirao svoj novi singl ‘Za malo nježnosti’, a veliko uzbuđenje izazvali su svojim velikim hitovima ‘Samo da znaš’ i ‘Lutka za bal’.

Gotovo tri pol sata publika u prepunoj Tvornici oduševljeno je pratila nastupe bendova koji su svojim pjesmama pokazale i svoj diskografski značaj za koji su dobili i priznanja Hrvastke diskografske udruge kao i Croatia Recordsa koja je njihove najbolje pjesme objavila u ediciji ‘The Ultimate Collection’.

C. R. / Foto: Krume Ivanovski


Pero Galić, Željko Bebek i Želimir Babogredac
Koncert The Ultimate Collection Live

Tagged: , , , , , , , , , , ,