Tko o čemu, Dylan o Kennedyju

Bob Dylan je objavio prvu novu pjesmu u osam godina ‘Murder Most Foul’, koja traje gotovo 17 minuta, a govori o atentatu na predsjednika Johna F. Kennedyja, 1963. godine.

Dylan se oglasio i na društvenim mrežama: ‘Pozdrav mojim obožavateljima i pratiteljima. Zahvaljujem na podršci i vjernosti svih ovih godina. Ovo je neobjavljena pjesma koju smo snimili prije nekog vremena i mogla bi vam biti zanimljiva. Budite na sigurnom, budite pažljivi i neka Bog bude s vama.’

Pjesma se referira na kulturne ličnosti, prije svega iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Tako se primjerice spominje hit Beatlesa ‘I Want to Hold Your Hand,’ Patsy Cline, i Woodstock, baš ako i Stevie Nicks i Don Henley and Glenn Frey iz Eaglesa.

Posljednji studijski Dylanov album ‘Tempest’, objavljen je 2012. Nakon toga su uslijedili albumi sa standardima, primjerice ‘Shadows in the Night’ (2015), ‘Fallen Angels’ (2016) i ‘Triplicate’ (2017) te serija bootleg: ‘Travelin’ Thru’, ‘Featuring Johnny Cash: The Bootleg Series Vol. 15’.

M. R.


Tagged: , , , , , ,