Top 10 domaćih spotova u 2013.

Pogledajte kojih je deset domaćih glazbenih spotova redakcija portala SpotDepo.hr odabrala kao najbolje u 2013. godini.
Spot DepoOhnokono – ‘Oh It’s So…’
Ohnokono je pseudonim Konrada Mulvaja, koprivničkog glazbenika, lika s gitarom koji je prebacio svoje punk rock korijene u svijet elektronske glazbe. Misija je, kaže, natjerati mame i kćeri da zajedno zaplešu u ekstazi.

Mayales – ‘Ti dobro znaš kome pričam’
Povratnički album ‘2’ kritičari su proglasili jednim od najboljih diskografskih izdanja 2012. godine što su potvrdili sa čak tri osvojena Porina i to u kategorijama za album godine, najbolji alternativni album i najbolju produkciju. Na singlu ‘Ti dobro znaš kome pričam’ gostovala je Yaya dok je spot režirao Radislav Jovanov Gonzo.

Gretta – ‘Bez riječi’
‘Bez riječi je posljednji spot zagrebačkog alter rock kvarteta Gretta sa svog hvaljenog albuma ‘Kreteni’ (Aquarius Records / Spona 2012). Grettaši su za kraj ostavili po mnogima najbolju pjesmu s albuma ‘Bez riječi’. Radnja videospota se odvija u imaginarnom svijetu, tiraniji kule od karata, čiji opstanak napornim radom održavaju izmučeni i potlačeni anonimni radnici koji podsjećaju na robove graditelje piramida.

Meritas – ‘Umjesto isprike’
Meri i Anita imaju novi singl i spot kojim najavljuju novi album. Album bi se trebao pojaviti u neko doba 2014. godine, a sudeći po singlu, ponovo će nas osvojiti svojim opuštajućim pjesama i lijepim glasovima. I spot sjajno prati pjesmu sa kojim je Mare Milin definitivno ušla u A ligu redateljice spotova.

Gibonni – ’20th Century Man’
Nakon odličnih videospotova za singlove ‘Hey Crow’ i ‘Broken Finger’ sa aktualnog albuma ’20th Century Man’, Gibonni nam predstavlja novi videospot i to ovoga puta za naslovnu pjesmu albuma.

Overflow – ‘Invalidova pjesma’
Sedmi album, u izdanju Dallas Recordsa, prvi je Overflowov album na hrvatskom jeziku, a na njemu su uglazbili poeziju iz opusa jednog od najvećih hrvatskih pjesnika – Mihovila Pavleka Miškine. Žestoki koprivničko-varaždinski bend, nakon 6 studijskih albuma na engleskom jeziku i mnogobrojnih turneja izvan granica Lijepe Naše, doma se vraća sa stilom.

The Ant – ‘Emily’
Našminkani muškarac u vjenčanici, trudna žena u muškom poslovnom dijelu, psihotične facijalne ekspresije, išarani zidovi, konfeti u zraku i sviranje gitare gudalom… Videospotom riječkog kantautora Anthonyja Kukuljana, umjetničkog imena The Ant, zabilježena je poprilično ekscentrična atmosfera. U video spotu, uz The Anta, glavnu ulogu ostvaruje umjetnica i plesni pedagog Mila Čuljak koja je spot snimala samo tjedan dana prije poroda.

Gatuzo – ‘Oni govore’
Snimatelj i režiser spota je Stanko Herceg, u čijem se ateljeu ujedno i snimio navedeni video uredak. Renomiranom fotografu i filmskom snimatelju je na samom snimanju asistirao Petar Strmečki, uz tehničku podršku Grip filma.

Elemental – ‘Po mojoj mjeri’
Ove godine Elemental slavi 15 godina postojanja! Još daleke 1998. okupili su se kao reperski trojac s DJ-em, a nakon 15 godina i šest albuma, pretvorili se u regionalni brend koji svoj uspjeh potvrđuje kvalitetnim singlovima, spotovima, koncertima i brojnim nagradama struke i publike.

PipsChips & Videoclips – ‘Htio bi da me voliš’
Spot za singl ‘Htio bi da me voliš’ je režirao Radislav Jovanov Gonzo, a glavni je akter Matija Ferlin, majstor suvremenog plesa, svjetski priznati koreograf i aktualni dobitnik nagrade Grada Pule za iznimna postignuća i promociju kulture.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,