Tradicionalni Bečki tjedan u Opatiji

U Opatiji je započeo tradicionalni Bečki tjedan kojeg će obilježiti bogat program događanjai trajat će do 19. rujna.
Bečki tjedan-OpatijaNajavljen je svečanim koncertom na kojem je Opatijski komorni orkestar, pod ravnanjem Damira Smerdela, izveo djela Haydna, Mozarta i Beethovena. Cilj manifestacije je kvalitetno produženje turističke sezone i promocija destinacije.

Ulaz na sva događanja je slobodan, osim za finalnu večer kada će Bečki tjedan završiti tradicionalnim Bečkim balom. Više o događaju zna gradonačelnik grada Opatije Ivo Dujmić.

‘Svake godine Bečki tjedan nastojimo sadržajno obogatiti, nastavno na informacije o tome što posjetitelji Bečkog tjedna uistinu vole. Osim kulture, dobru okosnicu međunarodne suradnje uvijek je činila i gastronomija. Stoga su se naše hotelske kuće potrudile ponuditi nešto bečko na meniju, a novost je ove godine i radionica izrade Sacher torte. Bečki tjedan završit će tradicionalnim Bečkim balom na koji smo ponosni da ga imamo u Opatiji. Naime, Opatija je najmanji grad koji ugošćuje ovakvo događanje pod pokroviteljstvom Grada Beča. Bečkim balom stajemo uz bok gradovima poput Moskve i New Yorka’, rekao je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

M. V. / Foto: Remisens


Bečki tjedan
Bečki tjedan u Opatiji

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,