Tri kvarteta na MAGfestivalu

Četvrta, pretposljednja večer 4.MAGfestivala, festivala komorne glazbe, bila je posvećena hrvatskim skladateljima.

Skladbe Luke Sorkočevića, Tomislava Kalebića i Vlade Sunka izveo je Mandolinski kvartet Da Capo, potom je uslijedila još jedna skladba Vlade Sunka, ali u  izvedbi Splitskog gitarističkog kvarteta, a za kraj je novoosnovani Kvartet flauta Image izveo skladbe Frana Lhotke i Gordana Tudora.

Da Capo - Splitski gitaristički kvartetPublika je dugotrajnim pljeskom nagradila sjajne umjetnike. Sva tri kvarteta pokazala su se vrlo talentiranima i na prekrasan način skrenula pažnju na važnost djela hrvatskih skladatelja, od Luke Sorkočevića pa sve do Gordana Tudora.

4. MAGfestival zatvorit će u petak 6. rujna s početkom u 20.30 sati. Kvartet saksofona Papandopulo,  najbolji sastav takve vrste u ovom dijelu Europe, odavno poznat publici kao New Sax Quartet. Kvartet već četvrtu godinu nastupa na MAGfestivalu, a na završnoj večeri 4. MAGfestivala, prigodnog naziva ”Koncert za kraj jednog festivala”, prezentirat  će iznimno široku paletu osjećaja i emocija. To će učiniti kroz izvedbu, kako samostalnih kratkih komada, tako i cikličnih djela, a svaki će nas stavak voditi kroz kratak trenutak jedne složene, kompleksne priče. Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, svi redom diplomanti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, iz razreda Dragana Sremeca. Usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista. Oni su Nikola Fabijanić (sopran saksofon), Gordan Tudor  (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon).

Kvartet saksofona PapandopuloProgram:

G. Rossini / G. Di Bacco: Rossini per 4

B. Papandopulo: Šest krokija
– Allegro moderato
– Andante tranqillo
– Allegro vivace
– Andante sostenuto
– Allegro vivace
– Con brio

D. Boario: Luna e Cuernavaca
– Tempo de beguine

M. Ivičević: Goldspell 1 i 2

F. Đurović: Kvartet za kraj radnog vremena
– Allegro poco serio

E. Bozza: Andante et Scherzo

Tagged: , , , , , , , , ,