U Danu otvorenih srca sudjelovalo 228 građana

U Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 228 građana i time podržalo misiju Zaklade Ana Rukavina.
Dan otvorenih srcaNa Danu otvorenih srca, koji se drugi put zaredom organizira u spomen Aninog preranog odlaska, svi zainteresirani mogli su saznati više o radu i ciljevima Zaklade, a buduće majke mogle su dobiti detaljnije informacije o doniranju matičnih stanica iz pupkovine. Dan otvorenih srca podržali su i glumci Karmen Sunčana Lovrić, Robert Bošković i Dino Rogić.

‘Zahvaljujem svim građanima koji su sudjelovanjem na Danu otvorenih srca podržali našu misiju kontinuiranog širenja hrvatskog Registra kako bismo doprinijeli spašavanju teško oboljelih diljem svijeta. Koristim priliku da pozovem sve građane dobre volje da zajedno s nama plešu i pjevaju na već tradicionalnom koncertu „Želim život“ koji će se održati 20. prosinca na glavnom gradskom trgu’, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Osmi po redu božićni koncert ‘Želim život’, kojeg će izravno prenositi Nova TV, Zaklada se želi zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli razvoju Zaklade i omogućili da se Anin san nastavi. Od 1. prosinca bit će aktiviran i humanitarni broj 060 9000 putem kojeg građani mogu donirati 6,25 kn i time doprinijeti daljnjem radu Zaklade u spašavanju ljudskih života (uključen PDV).

Rezultati Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica:
Hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji 41 650   dobrovljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je tipizirano 39 109 uzoraka krvi. Iz hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja KMS izdano je 37 transplantata i time dana nada za spas 37 života.

Zaklada Ana Rukavina

Pročitajte još: Zaklada Ana Rukavina: Dan otvorenih srca

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,