Uglazbljene pjesme Pere Zupca u sesvetskom Forumu

Šarena scena Jazz caffea Forum u Sesvetama u petak, 12. travnja (21 sat) organizira koncertnu promociju albuma ‘Male pesme za Draganu’. Snimili su ga, na tekstove pjesnika Pere Zupca, zagrebački glazbenik Nevjerni Tomo (Tomislav Zorić) i Miloš Zubac, pjesnikov sin iz Novog Sada.

Nevjerni Tomo i Miloš Zubac tijekom 2016. godine internetskom prepiskom snimili su ovaj album, a objavila ga je sarajevska izdavačka kuća Art Rabic u listopadu 2018. godine. Ovom prigodom, potpomognuti Bojanom Rađenovićem na bubnjevima, predstavit će album uživo, a pridružit će im se i Ivan Škrabe, kantautor iz Jastrebarskog. Nakon pet godina po prvi puta u Forumu će zasvirati Zorićeva grupa Olovni ples i u neformalnom jam sessionu odsvirati pjesme iz svoje bogate diskografije.

Stihovi koje je Milošev otac, pjesnik Pero Zubac, posvetio svojoj preminuloj supruzi Dragani, bili su tekstualna podloga ovoj glazbenoj suradnji. Miloš je Tomi slao skice a Tomo ih je uobličio u aranžiranu glazbenu podlogu. Miloš je vokale snimao u studiju Milana Koraća u Novom Sadu, dok je Tomo svoj doprinos dao iz svog kućnog studija u Zagrebu.

Pero Zubac, rodom iz Nevesinja u Hercegovini (74), najpoznatiji je po poemi ‘Mostarske kiše’ te kao izuzetno cijenjen prevoditelj ruske poezije, autor brojnih zbirki pjesama i knjiga za djecu, scenarist dokumentaraca te urednik emisija s kulturnim sadržajem na TV postajama u Beogradu i Novom Sadu.

T. Z.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,