Urban & 4 na krovu MSU-a

Nakon upečatljivih koncerata Rudek Cargo Trija i Elementala, ljubitelje dobre svirke očekuje u subotu, 5. srpnja, u 21 sat još jedan u nizu spektakularnih koncerata na krovu MSU-a – Urban & 4.
Urban & 4 (foto Milica Czerny Urban)Sudeći prema dosadašnjem uzletu poznatih riječkih glazbenika, nema dvojbe da će nastaviti užareni ljetni tempo i oduševiti kao i prošlih subota mnogobrojne Zagrepčane na vrhu MSU-a, što je nagovijestio i vođa grupe Damir Urban: ‘Moram priznati da mi je održati koncert na krovu davna želja. Odrastao sam gledajući velike bandove kako sviraju na krovovima – gotovo da nema velikog izvođača, a da nije napravio koncert na vrhu neke zgrade! Od Beatlesa nekad, pa do U2 i RHCP u novije vrijeme. Jedina mana spomenutih svirki u mojim očima je činjenica da je band bio uvijek gore, na zgradi, a publika uvijek dolje, ispod. Koncertom na krovu MSU-a ćemo i to popraviti! Vjerujem da ćemo se, zajedno s publikom, tijekom koncerta, barem na neko vrijeme odvojiti od svijeta i stvarnosti koja nas okružuje. Osim što se prilika za ovakav koncert izvođačima pruža vrlo rijetko, pa je već to drugačije i novo i za publiku i za nas, mi imamo i drugih novosti. Svirat ćemo, po prvi puta, uživo neke od novih pjesma i iskopati neke starije pjesme koje se godinama nisu nalazile na set listama. Dat ćemo sve od sebe i ako se stvari poklope imat ćemo potrebne sastojke da zajedno skuhamo i učinimo večer na krovu MSU-a posebnom!“

Nakon dvije godine Urban & 4 imaju novi singl ‘Sutra ćemo pričati’, a nedavno su premijerno predstavili svoj novi glazbeni spot, za pjesmu ‘Ne brini’, koja je ujedno i najava novog albuma. Riječ je o suradnji poznatih riječkih glazbenika oko novog filmskog projekta redatelja Nikole Vukčevića, njegovog dugometražnog igranog filma ‘Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa’. U tom filmu, koji će kino distribuciju imati na jesen, Damir Urban igra i jednu od uloga.

M. L. / Foto: Milica Czerny Urban

Pročitajte još: Rockersko ljeto u MSU , Urban & 4: Ne brini , Urban & 4: Sutra ćemo pričati

Tagged: , , , , , , ,