Urban&4: Promocija albuma Lipanj, srpanj, kolovoz

‘Lipanj, srpanj, kolovoz’ novi je dvostruki album Urbana i Četvorke čije su prve recenzije odlične. Croatia Records studio u zagrebačkoj Dubravi bio je mjesto koje je okupilo Damira Urbana u pratnji Milice Czerny, supruge i kreativne suradnice, dvojicu članova Četvorke, Sandija Bratonju i Sašu Markovskog, te brojne kolegice i kolege, novinarke i novinare.‘Div’, ‘Iskra’, ‘Nitko osim nas’ i ‘Sama’ bio je izbor pjesama kojima su Urban, Sandi i Saša uveli okupljene u intiman svijet albuma ‘Lipanj, srpanj, kolovoz’. Uslijed zdravstvenih tegoba, gitarist Luka Toman i bubnjar Marko Bradaschia su izostali pa su prisutni uživali u novim aranžmanima i izvedbi Urban&2.

Nikolina Mazalin, kreativna direktorica Croatia Recordsa, u društvu novinara i glazbenog kritičara Aleksandra Dragaša, osvrnula se na suradnju s Urbanom izrazivši iznimno zadovoljstvo te je ustvrdila kako se radi o albumu godine.

Lipanj, srpanj, kolovoz je prekrasno djelo. Ponovno niz predivnih stihova koji su njegovi, ali i svačiji na neki način jer se lako u njima pronaći, a opet nisu samo intimni jer se u njima odražava situacija koja nas već prati neko vrijeme. Dugo smo čekali od zadnjeg studijskog albuma, ali isplatilo se. Kao cjelina album je zaista divan, čaroban’, rekao je Aleksandar Dragaš.

Osvrćući se na proteklo razdoblje i stvaranje pjesama Damir Urban je rekao: ‘Stvari su puno jednostavnije nego što izgledaju i što bi većina vas voljela da možda jesu. Bilo bi bolje da se iza toga kriju neka velika i dugotrajna razmišljanja i promišljanja, međutim iza većine ovih stvari se krije rad i nekakve odluke koje se donose u trenutku. Na krilima takvih pet-šest odluka mi dobijemo materijal. Radi se o akumuliranju kroz godine, nekakva iskustva, život sam takav kakav je i onda se stvari dogode lako i brzo.’

Lipanj, srpanj, kolovoz nanovo će vam otkriti mjesta za koja mislite da su potrošena, jasnije ćete čuti, srčanije doživjeti – potrebno je samo iskreno slušati jer ovaj album je duža riječ za nas. Da vam Urbanova poezija bude bliža napravljena je i web stranica lipanjsrpanjkolovoz.com na kojoj ćete pronaći tekstove pjesama – ‘Sve dok pjesma nudi krila moj je korak poput diva.’

Ilustrator i slikar Tomislav Torjanac potpisuje likovno oblikovanje albuma, a inspiraciju je pronašao u životu i djelu Yvesa Marieja Laméa (1895.-1936.), francuskog pjesnika i slikara čije dvije fotografije iz pariškog istražnog zatvora, kao i detalj jedne njegove slike, krase album.

C. R. / Foto: Andrea Kovač


Tagged: , , , , , , , , , ,