Uspjeh Kerempuha u Skopju

S velikim uspjehom održano je gostovanje Satiričkog kazališta Kerempuh u Dramskom teatru u Skopju u sklopu ciklusa ‘Kazalište bez granica’ kojim se trajno potiče regionalna i međunarodna suradnju s istaknutim kazališnim kućama.Kerempuh-SkopjeNa sceni Dramskog teatra, 2. veljače u 20 sati izveden je ‘Jazavac u Kerempuhu‘ u režiji Olivera Frljića, a dan kasnije u 20 sati ‘Živio Harms! Čuda postoje!’ u adaptaciji Dore Delbianco i režiji Aleksandra Popovskog. Obje su predstave odigrane s iznimnim uspjehom pred prepunom dvoranom i uz značajan broj publike koji ovoga puta nije uspio ući na izvedbe zbog prevelikog interesa. Glumci su nagrađeni ovacijama.

Također 3. veljače održana je press konferencija na kojoj su prisustvovali ravnatelji oba kazališta, Duško Ljuština i Robert Veljanovski te Kerempuhov glumački ansambl.

Ljuštinu je primila makedonska ministrica kulture Elizabeta Kanceska Milevska i tom prigodom istaknuta važnost ove regionalne kulturne suradnje sa ciljem dugoročnijeg koprodukcijskog partnerstva. Zato uskoro u Zagrebu očekujemo uzvratno makedonsko gostovanje.

K. K. / Foto: Maja Kljajić

Tagged: , , , , , , , , , , ,