Van Goghov misterij otvorio Filmofeel Fest

U Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu otvoreno je prvo izdanje Filmofeel Festa – revije nezavisnog filma i to uz premijernu projekciju jedinstvenog filmskog uratka ‘Loving Vincent: Van Goghov misterij’, prvog dugometražnog animiranog filma nastalog isključivo od slika u tehnici ulja na platnu.Premijeri su nazočili i članovi ekipe Piotr Dominiak, direktor animacije slika i Sean Bobbitt, producent filma.

Filmofeel Fest održava se do 10. prosinca u organizaciji distribucijske kuće 2i film, koji je dugogodišnji partner hrvatskih filmskih festivala. Sada po prvi put organiziraju vlastitu reviju filma i donose 20 recentnih naslova europske kinematografije koje je prepoznala struka i kritika. Filmofeel je jedinstvena prilika da publika pogleda filmove koje većinom zaobilazi domaći kino repertoar.

Projekcije su svakodnevno u terminima od 17 do 21 sat, a kompletan raspored može se pronaći ovdje. Cijene ulaznica su jednake kao i za redovne projekcije Kaptol Boutique Cinema, a uz njih svaki posjetitelj ima osiguran Somersby ili Panonsko Wheat pivo.

Osim Zagreba, i Split će ugostiti Filmofeel i to od 7. do 10. prosinca u novootvorenom kinu CineStar u centru Mall of Split.

I. S. / Foto: Sara Moritz


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,