Varaždin: Gala koncert i balet Ususret Silvestrovu

U nedjelju, 29. prosinca, u gledalištu HNK u Varaždinu, u 20 sati, održat će se gala koncert pod nazivom ‘Ususret Silvestrovu’ čime se HNK Varaždin i suorganizator Tehnološki park Varaždin pridružuju dočeku Nove godine.
HNK u VaraždinuU programu će sudjelovati vrhunska varaždinska i hrvatska glazbena i baletna imena. Nastupit će sopranistice Valentina Fijačko i Jelena Štefanić, mezzosopranistica Sofija Cingula i tenor Opere HNK Zagreb Domagoj Dorotić.

Na programu su popularne arije i dueti iz prigodnih opera, od ‘Grofice Marice’ i napitnice te ljubavnih dueta, uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra i dirigentskom palicom Varaždinca Ivana Josipa Skendera, v.d. ravnatelja Opere HNK u Zagrebu. Poslastica programa je balet HNK iz Osijeka ‘Ščelkunčik’ P. I. Čajkovskog s hrvatskim baletnim prvacima Edinom Pličanić i Tomislavom Petranovićem.

Drugi, opušteniji dio programa, bit će u Velikoj koncertnoj dvorani uz klavir profesora Petra Eldana i sjajan glas glumice i jazz pjevačice Hane Hegedušić.

Cijene ulaznica za parter iznosi 70 kuna, za lože 100 kuna i za balkon 50 kuna.

Varaždinske vijesti

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,