Vaterpolo reprezentativci za dječji Osmijeh

Uoči odlaska na Europsko prvenstvo i borbu za novu medalju, vaterpolski reprezentativci, zajedno s mališanima iz udruge Osmijeh, Hrvatskoj šalju pozitivne poruke i misli.
Josip Pavić-udruga OsmijehPrijateljstvo velikih sportskih junaka i djece rođene s rascjepom usne ili nepca započelo je na nedavnom druženju, na kojem su zajedno osmislili pet poruka koje znače tako mnogo, a tako su jednostavne. Cilj ove pozitivne kampanje je što bolja socijalizacija ovih hrabrih mališana u društvu. Hrvatski vaterpolski savez, u suradnji s partnerima, prikuplja sredstva za nabavku videolaringoskopa, aparata koji olakšava operativno liječenje djece.

Kapetan Josip Pavić i Dora daruju ‘Osmijeh samo za tebe!’. Prvotnu nervozu na snimanju zamijenila je pozitivna energija. Ivan Buljubašić i Franka poručuju: ‘Osmijeh – lijepa riječ bez slova’. ‘Osmijeh – bezbroj oblika, jedno značenje’ – ispisali su Maro Joković i Tea. Andro Bušlje i Vid poručuju: ‘Osmijeh je sve!’ U današnje vrijeme toliko rijetko viđen osmijeh je lijek, alat koji otvara sva vrata, lijepa gesta. Damir Burić i David poručuju: ‘Osmijeh – jedina stvar koju si svi mogu priuštiti!’.

Osmijeh-Maro Joković i TeaSreća, osmijeh i želje ovih hrabrih mališana našim su reprezentativcima uljepšali pripreme te im dali dodatnu snagu u borbi za novu medalju na Europskom prvenstvu, koje se u Beogradu igra od 10. do 23. siječnja.

Hrvatska  udruga roditelja djece s rascjepom usne i/ili nepca – Osmijeh, osnovana je s ciljem informiranja sadašnjih ali i budućih roditelja djece s rascjepom usne i/ili nepca, o mogućnostima liječenja, pravima koja imaju od zdravstvene skrbi i njege do završetka liječenja, a u svrhu maksimalne rehabilitacije osoba s rascjepom usne i/ili nepca. Simbolično rečeno, cilj osnivanja Udruge vraćanje je osmjeha na dječja lica. Ovo je prva udruga takve vrste u Hrvatskoj. Udruga nije nastala kako bi se djeca s rascjepom na bilo kakav način označavala i odvajala od druge djece, upravo suprotno; osnovana je kako bi im se omogućilo što ljepše djetinjstvo, boravci u bolnici ugodniji te operacije bezbolnije.

A. N.


Vaterpolisti i splitski klinci
Vaterpolisti razveselili splitske mališane
Tagged: , , , , , , , , , , , ,