Vatreni spektakl s 2500 projektila

I ove će godine zagrebačko nebo postati pozornicom veličanstvenog spektakla boja i efekata: od 17. do 19. lipnja na desnoj obali Save u parku i na jezeru Bundek održat će se 16. Međunarodni festival vatrometa, na kojem će nagrađivani i maštoviti pirotehničari svijeta pokazati svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti s čak 2500 projektila.Vatromet-BundekOrganizator, Mirnovec Pirotehnika, očekuje nekoliko desetaka tisuća posjetitelja koji će uživati u nadmetanju hrvatskog tima iz Mirnovca te ekipa iz Italije i Poljske, specijaliziranih za izvođenje velikih javnih vatrometa koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo u ovakvim javnim spektaklima. Talijanski tim Scarpato Pirotecnica već stoljećima svojim umijećem sve prisutne ostavlja bez daha, posebice vatrenim cvijećem na nebu koje osvjetljava noć i razbija mrak, dok je obiteljsko poduzeće Surex iz Poljske, dobitnik brojnih nagrada na svjetskim natjecanjima, prepoznato po piro-glazbenim vatrometima. Mirnovec Pirotehnika, organizator i sudionik natjecanja, svojim uspješnim radom danas je sinonim za vatromete i zabavnu pirotehniku u ovom dijelu Europe.

Vatrometi će trajati 10 minuta. Kako bi se natjecanje dodatno ‘začinilo’, ove godine svaka ekipa ima projektni zadatak u trajanju od tri minute: zadana tema na koju će morati pokazati svo svoje piro-glazbeno umijeće je pjesma Ive Robića ‘Tebi, grade moj’. Pobjednika festivala bira publika uz pomoć glasačkih aparata postavljenima na Bundeku.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je i bogat glazbeni program uz nastupe Kiće Slabinca, Crvene jabuke i Željka Bebeka. Mirnovec je pripremio i bogat zabavni sadržaj za sve uzraste i ukuse: za klince i klinceze svakoga se dana u 22 sata priprema ‘baby vatromet’, a tu je i veliki lunapark te bogata gastro ponuda.

I ove je godine u sklopu festivala organizirana akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu: od svake lanterne prodane na festivalu organizator će odvojiti pet kuna i donirati udrugama. Prošle je godine na taj način svakoj udruzi uplaćeno 4.728 kuna. Ulaznice za festival po cijeni od 10 kuna moći će se kupiti na Bundeku.

M. D.


Festival vatrometa na Bundeku
Međunarodni festival vatrometa na Bundeku

Tagged: , , , , , , , , , , ,