VBZ: Najveća hrvatska knjižara u Rijeci

Nova knjižara VBZ-a svečano je otvorena u srcu Rijeke, na prestižnoj adresi Korzo 9, u zgradi Karoline Riječke.

Otvorenje knjižare, koja je najveća u Hrvatskoj, okupilo je brojne ljubitelje knjiga, autore i istaknute goste. Svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Marko Filipović, direktor VBZ-a Mladen Zatezalo i riječka autorica Tea Tulić, dobitnica nagrade tportala za najbolji roman, uz moderatora, riječkog multimedijalnog umjetnika Envera Krivca.

Gradonačelnik Filipović izrazio je zadovoljstvo što Rijeka postaje predvodnica knjižarstva u zemlji s ovom impresivnom knjižarom koja nudi više od 25.000 naslova. Istaknuo je kako je Rijeka uvijek bila poznata po svojoj bogatoj kulturnoj tradiciji i da je predvodnica u stopi čitanosti u zemlji. Zahvalio je VBZ-u što je prepoznao važnost Rijeke kao književno umjetničkog kulturnog središta.

VBZ-ov direktor Mladen Zatezalo naglasio je kako je to poseban dan za sve djelatnike VBZ-a: ‘Otvorenje ove knjižare rezultat je dugogodišnjeg rada, predanosti i ljubavi prema knjigama. Misija VBZ-a je uvijek bila promicanje kulture čitanja i stvaranje prostora gdje se ideje susreću i razvijaju. Želja VBZ-a bila je stvoriti mjesto gdje će se svi ljubitelji knjiga osjećati dobrodošlo i inspirirano.’ Zahvalio je svima koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta, a posebno Gradu Rijeci.

Na otvorenju knjižare bili su bivši gradonačelnik Vojko Obersnel, riječki autori Željka Horvat Čeč, Vlado Simcich Vava, Zoran Žmirić, kulturni djelatnici Gordana Brkić Žagar, Mladen Urem, Damir Bralić, kazališna umjetnica Denis Kirinčić i mnogi drugi.

Nova knjižara VBZ-a prostire se na dvije etaže i 1200 m2 te nudi bogat asortiman knjiga svih žanrova. Osim širokog izbora domaćih i stranih naslova, posjetitelji mogu pronaći ploče i raznovrsne proizvode za ljubitelje glazbe te suvenire i rukotvorine lokalnih umjetnika i obrtnika. Prostor knjižare predviđen je i za izložbe, književna događanja te dječje radionice i predstavljanja, što ga čini kulturnim centrom u samom srcu Rijeke.

L. K. / Foto: Tanja Kanazir


Tagged: , , , , , , , , , , ,