VBZ-ov pobjednički roman objavljen u Velikoj Britaniji

Roman ‘Katarina Velika i Mala’ Olje Knežević, prošlogodišnje dobitnice VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman, doživio je svoju svjetsku premijeru uz niz odličnih kritika.Objavljen je na engleskom jeziku u sklopu biblioteke ‘Na margini’ pod pokroviteljstvom Europske unije u zajedničkom izdanju VBZ-a i londonske izdavačke kuće Istros Books. Djelo su majstorski prevele Paula Gordon i Ellen Elias-Bursać.

Englesko izdanje knjige objavljeno je pod naslovom ‘Catherine the Great and the Small’, a irski pisac Rónán Hession knjigu je nedavno uvrstio u svoj izbor najočekivanijih knjiga ovoga ljeta u The Irish Timesu. Scottish Review i The Calvert Journal pohvalili su vješt prijevod i neobično zanimljivu radnju romana koja se odvija u Podgorici, Beogradu i Londonu krajem 20. stoljeća.

‘Catherine the Great and the Small’ može se kupiti u cijelom svijetu putem online trgovine, a dostupna je u svim boljim knjižarama u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u. Englesko izdanje romana dostupno je i u hrvatskim knjižarama.

V. B.


Tagged: , , , , , , ,