Vedrana Rudan: Kosturi okruga Madison

Upit za kupnju knjige možete poslati na: [email protected]

Cijena: 6 eura

VBZ, 2012.
meki uvez
164 stranice
format: 12 x 20 cm
vedranarudan-kosturi_okruga_madison

U ovom romanu ‘najkontroverznije’ hrvatske autorice Vedrane Rudan pratimo dvije ljubavne priče, zapravo dva ljubavna trokuta. U jednom je gospođa Pavica koja je sa 70 godina napokon pronašla ljubav svog života, ali tradicionalna je Primorka koja se ne usuđuje ostaviti svog muža. U drugom je njezina kći Ana, lijepa i samosvjesna žena, koja se mora suočiti s tim da njezin muž, koji je voli i kojeg voli, ima ljubavnicu. Kroz te arhetipske peripetije autorica nas vodi sigurnom rukom, pokazujući nam sve dvojbe, sumnje i strahove žena koje istovremeno i vole i boje se.

Vedrana Rudan je ponovo hrabra i beskompromisna, ponovo razobličuje laži i licemjerje, ali ovaj put, što će mnoge iznenaditi, ispisuje i vrlo nježne stranice u kojima plastično i tankoćutno hvata i najfinija podrhtavanja zaljubljenog bića.

Knjiga Vedrane Rudan ‘Kosturi okruga Madison’ slojevito je djelo, pisano tako kao da majka, koja posthumno šalje pismo svojoj kćeri, sjedi kraj vas i priča vam o svom životu, braku i djeci, te ‘čovjeku svog života’ kojeg je upoznala sa 70 godina. Čitajući ‘Kosture okruga Madison’ možete se nasmijati do suza, ali i proplakati od očaja. Knjiga je duhovita, mudra i životna, protkana ljubavlju i sjetom, poput lijepe portugalske fado pjesme.
(Mirjana Krizmanić)

Tagged: , , , , , ,