Vedrana Rudan: Roman Amaruši na Interliberu

Vedrana RudanPredstavljanje najnovijeg romana Vedrane Rudan ‘Amaruši’ održat će se na sajmu knjiga Interliber, u utorak 12. studenoga u 14 sati, na centralnoj pozornici u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma.

Vedrana Rudan-AmarušiKnjigu će s kontroverznom autoricom predstaviti VBZ-ov urednik Drago Glamuzina, a potpisivanje knjiga bit će u 15.30 sati u paviljonu 5.

O Vedrani Rudan je na ovim prostorima već mnogo toga rečeno i napisano, kao i u svijetu gdje se njezine knjige redovito prevode. ‘Amaruši’ je još jedan od njezinih romana u kojoj se junakinje bore za život na život i smrt. Junakinje?  Nema junaka? Ili ipak ima jedan? Brak, preljub, odlazak, povratak, djeca, nezaposlenost, Afganistan… pa čak i ljubav, a sve to kroz oči djevojčice Amaruši. Čitajte!

Vedrana Rudan je glas koji definitivno vrijedi čuti.
Guardian

Vedrana Rudan ujedinjuje Celineovsku grozničavost s bjesomučnom opsesivnošću Bernharda, ona provocira, ali to su istine koje pogađaju pravo mjesto.
La Matricule des Anges

Vedrana Rudan piše oštro i beskompromisno, djelimično i vulgarno, i pritom do kraja uvjerljivo slika život u tranziciji, u domovini ‘koja je igračka dana u ruke male skupine velikih razbojnika’
Mladina

VBZ

Tagged: , , , , , , , , , ,