Veličanstvena Amira Medunjanin

U prepunoj zagrebačkoj dvorani Lisinski, veličanstvena sarajevska pjevačica Amira Medunjanin je na koncertu, za koji se tražila ulaznica više, publiku povela na dvoipolsatno emotivno putovanje, a prva stanica bila je Makedonija i tradicionalna pjesma ‘Eleno kerko’.
Bojan Zulfikarpašić, Boško Jović, Ante Gelo, Nenad Vasilić, Amira Medunjanin, Oliver, Yurdal Osman Tokcan, Hakan GüngörVeć na početku koncerta, mimo ‘pravila’, Amira je predstavila glazbenike, ujedno i većinu suradnika s aktualnog albuma ‘Silk & Stone’. Bojan Zulfikarpašić (klavir), Nenad Vasilić (kontrabas), Yurdal Osman Tokcan (ud), Hakan Güngör (kanun) te gitaristi Boško Jović i Ante Gelo bili su izvanredni, zablistali su svi zajedno, ali i ponaosob, a publika je u pravo vrijeme znala pljeskom nagraditi glazbenike i njihovo umijeće.

Amira Medunjanin-LisinskiJedan od onih trenutaka koji se ne zaboravlja bio je kad je Amira zapjevala ‘Dušo moja’ Kemala Montena. Plakala je Amira, a s njom i publika. Znalo se da je Amira pripremila iznenađenje za publiku, ali vjerojatno je malo tko očekivao da će na pozornicu izaći Oliver Dragojević. Zajedničkim snagama izveli su ‘Piva klapa ispo’ volta’ i ‘Tristecu’. I ovi trenuci se pamte, kao i to da je svu tristecu nanizanih bisera, poput pjesama ‘Kradem ti se u večeri’, ‘Ima dana’, ‘Prošeta se Jovka Kumanovka’, ‘Telal viče’, ‘Čula jesam da se dragi ženi’, umjetnica začinila i povezala pričama između pjesama, malim stand up intermezzima.

Amiru Medunjanin, ženu božanstvenog glasa i glazbenike koji su s njom ispričali priču o ‘svili i kamenu’, publika je nagrađivala burnim aplauzima nakon svake izvedbe i zasluženo pozvala na bis. Na kraju nije izostao ni standing ovations, a umjetnica se publici odužila silaskom s pozornice na parket dvorane i a capella izvedbom pjesme ‘Bogata sam imam svega’.

Za odličan zvuk pobrinuo se ton majstor Mario Mavrin, a VJ Ivan Lušičić video projekcijama ‘obojao’ je orgulje.

A. R. / Foto: Ognjen Karabegović


Pročitajte još: Amira Medunjanin u Lisinskom


 

Tagged: , , , , , , , , , ,