Veliki koncert za 10. rođendan Antene Zagreb

Okupiti deset najvećih i najtraženijih hrvatskih izvođača na jednom mjestu i u isto vrijeme – bila je to nemoguća misija i ideja o kojoj su mnogi mogli samo sanjati. No, kada je razlog obilježavanje velikog jubileja i kada ta rođendanska pozivnica stigne s adrese omiljenog zagrebačkog radija Antene Zagreb, onda i najluđi snovi postaju stvarnost.

Gibonni, Massimo, Vatra, Hladno pivo, Psihomodo pop, Damir Urban, Neno Belan, Pavel, Parni valjak i Dubioza kolektiv, izmjenjivali su se na dvije rođendanske pozornice pred gotovo tisuću sretnika, koji su za ovaj neponovljivi događaj uspjeli dobiti pozivnicu.

Spektakularni koncert održao se pod umjetničkom palicom producenta Nikše Bratoša, a cijela je dvorana bila pretvorena u veliki plesni fan pit u kojem su mogli uživati samo slušatelji Antene Zagreb. Veliko slavlje započelo je svirkom legendarnog sastava Psihomodo pop, uslijedili su maestralni nastupi Hladnog piva, Damira Urbana, Nene Belana, Pavela, a vatreno je bilo i uz najveće hitove grupe Vatra.

Uz tri pjesme rođendan su čestitali Massimo i Gibonni dok je posebno iznenađenje bio dolazak grupe Dubioza kolektiv. Koncert i noć za pamćenje zatvorio je Parni valjak, čiji će se nastup pamtiti po dvije uistinu posebne izvedbe njihovih pjesama. ‘Lutku za bal’ s dečkima je otpjevao Neno Belan, dok im se Gibonni pridružio na pjesmi ‘Sve još miriše na nju’.

Jedno od zaštitnih lica Antene Zagreb, Barbara Kolar, na ovoj je adresi od samog početka: ‘Bilo mi je jako lijepo i uopće se nisam osjećala kao da ovdje imam nekakvih zadataka nego sam se zaista fantastično zabavila. Nadam se da je tako bilo i svim ostalim posjetiteljima i našim slušateljima koji su osvojili ulaznice. Mislim da smo organizacijski pronašli idealno rješenje s ove dvije pozornice, nije se čekalo na izmjene izvođača i činilo mi se da su svi bili jako sretni, a to je ipak najvažnije’.

Višesatnim glazbenim i vizualnim užitkom u Plaza centru Zagreb obilježeno je prvih deset godina najslušanijeg zagrebačkog radija, a priliku da čestitaju nisu propustila ni brojna poznata lica hrvatske društvene i političke scene.

A nakon prvih deset zagrebački radio najavljuje još boljih, uzbudljivijih i slušanijih deset godina te se zahvaljuje svim slušateljima koji svoj dan započinju i završavaju uz njihov program. ‘Na svaki rođendan ljudi me obično pitaju čega se sjećam i što bih mogla istaknuti, ali na kraju svega, ostane samo dojam povezanosti sa slušateljima koja se posebno osjeti na ovakvim proslavama ili nekim našim akcijama. Lijepo je u živo vidjeti ljude kojima se svako jutro obraćam i drago mi je da je koncert prošao bez greške te se veselim obilježavanju velikih 20 Antene Zagreb’, poručila je Tamara Loos, koja je na Anteni Zagreb također od samog početka.

A. P.Tagged: , , , , , , , , , ,