Vina Dvanajščak Kozol uz RougeMarin delicije

Zagrebački bistro RougeMarin osvježio je interijer i spremno dočekao sezonu jesen-zima 2020/21., tijekom koje nastavlja s konceptom uvedenim prošle godine – Lokal&Bokal večerama.

Zamišljene su kao jedinstvena predstavljanja vinarija čija vina imaju u svojoj ponudi, a prvi ovosezonski Lokal&Bokal ugostio je vinariju Dvanajščak Kozol iz Međimurja.

S obzirom na to da su berbe nedavno završene, naglasak je bio na vinu Mlado iz ovogodišnje berbe.
‘Mlada vina pokazuju kakva će, u enološkom smislu, biti godina pred nama. Sudeći prema Mladom, možemo biti vrlo optimistični. Sretni smo što ćemo u RougeMarinu sve do Nove godine točiti ovo izrazito aromatično i pitko vino, jedinstveno na našem tržištu’, kazao je RougeMarinov food&beverage manager i sommelier Miroslav Siničković.

U pet su se sljedova, redom točili Pušipel Classic 2019, Pušipel Classic 2017, Pinot Noir Amaranth 2017 i Muškat Light 2019.

‘Berba iza nas je bila kvalitativno iznad očekivanja. Započela u vinogradima, završava se u našim čašama, a prvo je na redu Mlado, na koje smo iznimno ponosni. Veselimo se i svim ostalim vinima koja će na etiketi imati pamtljivu oznaku godine 2020.’, poručili su iz vinarije Dvanajščak Kozol.

Što se tiče gastro dijela, RougeMarinov chef Željko Lopar uz stručno vodstvo Marina Medaka, pripremio je zanimljiv jesenski jelovnik.

Gosti su na samom početku mogli probati Paštetu od guščje jetre s chutneyjem od dunje, crumbleom od oraha uz tostiranu focacciu. Slijedile su domaće Fettuccine u umaku od šumskih gljiva, s čipsom od jabuke te coulisom od nara. Treći slijed bio je rezerviran za Rižoto s odležanim rib eye steakom i kremom od buče, uljem ružmarina i chutneyjem od maline. Prije deserta poslužena je Patka s glaziranim korjenastim povrćem, kremom od cikle, džemom od kupine i segmentima mandarine. Chefov izbor deserta bio je Kolač od buče i kestena.

‘Iznimno smo ponosni na našu suradnju s domaćim vinarima, a naš partnerski odnos njegujemo i gradimo kroz različite RougeMarinove koncepte, pa tako i kroz uspješnu Lokal&Bokal priču. Drago mi je što smo, uz sve mjere zaštite zdravlja gostiju i osoblja, održali prvi Lokal&Bokal i to uz podršku etablirane vinarije kao što je Dvanajščak Kozol’, zaključio je chef Marin Medak, vlasnik bistroa RougeMarin.

D. K.


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,