Vina Prigora: Nova butik i ekološka vinarija

U zagrebačkom wine baru Basement predstavljena su vina Prigora iz nove vinarija iz okolice metropole. Već imaju dva zapažena priznanja za svoj muškat i sauvignon sa svjetski poznatih natjecanja DWWA i IWC.
Vina PrigoraVina Prigora su iz ekološkog vinograda, nastala u modernoj vinariji koja je u svojim vinima odlučila njegovati ono najbolje iz prigorskog terroira, a sve to po ekološkim načelima koja se slijede i u vinariji. Vinogradi se nalaze kod Bedenice, na brežuljku nadmorske visine 200 do 400 metara, a berba se u cijelosti obavlja ručno. Vinarija se nalazi tik uz vinograde.

Sve etikete iz linije Vina Prigora čuvaju jasne sortne karakteristike i fino izražene strukture sorti iz kojih su načinjene, pa svojim potrošačima stavljaju na uživanje živahna, moderna, pitka i pristupačna vina koja se može konzumirati u različitim prilikama, uz objed, od aperitiva do deserta, na ljetnoj terasi u neformalnom druženju, ali i u posebnim prilikama koje traže pjenušce.

Već svojim imenima, a potom i vizualnim rješenjem etikete, brošure te web stranice, vina pričaju priču o kraju iz kojeg dolaze i svježini koja ih dominantno obilježava, pa Riesling Brisk nosi hrskavu razigranost i mineralnu čistoću, Sauvignon Springtime je prava rapsodija proljetne herbalnosti s notama citrusa, Breg je bijela kupaža sačinjena od pet sorti koja sažimaju bogatu prigorsku aromatiku, Muškat Zlatni zavodi obiljem aroma i intenzitom mirisa, a Miris Prigorja je pak etiketa idealna za gemišt, opremljena svježinom i lepršavoću vitkog tijela. Vina Prigora mogu se nabaviti u Vrutku, a prisutni su i u više restorana.

P. R. / Foto: Julio Frangen

Tagged: , , , , , , , , , ,